Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké venkovní parapety?

Od: doityourway odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych poradit jaké venkovní parapety zvolit - jestli hliník nebo pozink. Cenový rozdíl je mezi nimi značný, takže bych nerad koupil pozink a pak toho litoval. Nebo neni čeho se bát? Mám to na novostavbu RD. Druhá věc kterou řešim, jestli si je koupit a namontovat sám, nebo poptat firmy. Nejsem sice uplně nešika, ale přece jen jsem to nikdy nedělal..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenicek111
hodnocení

0x

Parapety se lepi nizkoexpanzni PU pěnou, material je jen o penezich. Dnešní pozink není to co byval před 20 lety. Za 2-4 roky začne oxidovat a pokud někde bude hlubší škrábanec tak i reznout. Za mě hliník.

hodnocení

0x

My jsme před několika roky investovali do hliníkových parapetů.

Jediný "problém" je, že při intenzivním slunečním svitu se hliníkové parapety určitě více roztahují.

Jinak jsou hliníkové parapety velmi odolné.

Jestli zvládneš montáž musíš zvážit sám. Já jsem všechny parapety namontoval sám naprosto bez problémů. Jediný problém byl, že jsem musel pod parapet fouknout montážní pěnu, aby vyplnila ten prázdný prostor. Takže jsem musel parapet asi po půl metru rozepřít tyčkami proti horní části otvoru pro okno.

Poraď se s výrobcem parapetů, jakou délku parapetů si objednat. Já jsem krajové hliníkové koncovky zařezával asi 5mm pod úroveň omítky.

hubas*

Titan-Zinek Vám nevoní?

ivik*
hodnocení

0x

Ještě přidám jednu radu.Pokud budete v budoucnu zateplovat(pokud již nemáte zatepleno),nechte zhotovit parapety širší,aby přesahovaly přes omítku,která vznikne úpři zateplení.My jsme na to se sousedem nemysleli a pak museli objednat jiné,širší...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Po zateplení jsem volil parapety hliníkové a namontoval jsem si je sám a jsou bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]