Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavirac dveri - brano

Od: helenab* odpovědí: 8 změna:
Dobry den. Chtela bych vedet,jestli nicim Brano, kdyz tesne pred dovrenim dveri zpomalim rychlost a dvere zavru za kliku - tudis "necvaknou". Bydlim v panelaku a byla jsem sousedkou "durazne" upozornena, ze se timto Brano nici ! Dekuji H

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Ne, Helenko, naopak přibržděním dveří se ulehčí brzdícímu péru-stočené pružině. Branu to nemůže zásadně dělat nějakou potíž. Naopak ten to zásah může pomoct omezení kroucení pantů v křídle dveří. Když jsou dřevěný.

figurek*
hodnocení

2x

Hm. To by jeden nevěřil. Vaše sousedka si stěžuje na příliš tiché zavírání? Pak ji pozdravujte. V mechanismu Brana je olejový tlakový prvek, který se jmenuje vlnovec. Při otevření dveří se natlakuje a nafoukne potom když dveře pustíte, se vlnovec pomalu vrací do původního tvaru a přes mechanismus dveře zavírá. Když dveře podržíte nebo zpomalíte, nestane se mu vůbec nic.

Taky jsme bydleli v paneláku, v prvním patře nad vchodem a jeden čas jsme měli právě opačný problém. Brano zavíralalo dveře s dunivou ranou, která se nesla po celém baráku.

hodnocení

0x
Tak správně seřízený Brano zavírá celou dobu rychle a před dovřením zpomalí. Pak jen lehce docvakne.
Bohužel znám hodně případů, kdy to je přesně obráceně.

hodnocení

0x

Pokud je nutné ručně zpomalovat dveře před dovřením, je něco špatně. To by mělo brano dělat automaticky samo. Je to dost častá závada a může jí způsobovat opotřebení mechanismu nebo únik oleje z tlumiče. Nejčastější příčina ale bývá pouhé nesprávné seřízení (běžné brano má 3 seřizovací místa).

Čistě teoreticky by branu spíš mohlo vadit (ale prakticky nevadí) násilné urychlování zavírání v jeho bržděné fázi těsně před zaklapnutím.

helenab*
hodnocení

Vubec nebylo nutne dvere rucne zpomalit. jen jsem zustala mezi dvermi stat - abych na sousedku pockala - a pak uz jsem jen chtela potichu a ohleduplne dvere dovrit.Ji se ale nezdalo, ze jsem zmackla kliku a nenechala dvere "cvaknout" a jala se me poucovat, ze prave z toho duvodu uz byly nescetnekrat opravovane ...atd. Je to starsi pani ( a navic ucitelka! ), nechtela jsem se dohadovat a tak jsem se po tom zacala pidit pres internet a narazila na tuto "uzitecnou" rubriku. Dekuji vsem za radu a odpoved ! Helena

Tak to jo. Starší paní asi nepřesvědčíte. Takže to neřešte a sousedce příště nechte zaklapnout dveře před nosem :) . Případně se jí omluvte a slibte, že to už víckrát neuděláte :).

hodnocení

0x

Brano se musí seřit , tak jak si přejete, že při dovření dveří neni docvaknutí vůbec slyšet a přesto se dveře bezpečně uzavřou. Mám s tím zkušenosti. Truchu může činit potíž, je-li Brano unístěno vně venkovních dveří , při použití nevhodné náplně, která mění svoji viskozitu vlivem kolísání teploty (v léťe , zimně). Poté by bylo potřebné vždy nově nastavit. miro

Tak co sa tyka oleja tak som nikdy nemenil vzdy ostala povodna napln ale cisto teoreticky to pravda je.Zrovna my sme mali pripad ked sa brano nedalo nastavit kvoli tomu ze nejaku cast dna na neho svietilo slnko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]