Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termonadoba na jidlo do prace

Od: sandra111 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtela bych poradit jestli nemate nekdo zkusenosti s nejakou termonadobou na jidlo do prace. Pritel chodi do prace na stavbu, kde kolikrat neni nic natoz mikrovlnka a taky se stava, ze se pres den presouva jinam a nema kde si ohrat jidlo. Nechci stale vymyslet jidla jako pecena sekana, nebo kure atd. aby nemusel ohrivat. Jenom poprosim o rady z vlastni zkusenosti, nerada bych prochazela spoustu odkazu na termonadoby, protoze na hodne jsem uz sama koukala a podle diskuzi atd. s vetsinou z nich neni nikdo spokojeny. Idealne kdyby v ni jidlo vydrzelo tak 6 hodin treba aspon teple kdyz ne horke. Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

myslím, že z hlediska uchování potravin, tohle není dobré řešení. jídlo se má udržovat v teplotě nad 70°C max. 3 hodiny (množení bakterií). tohle termonádoba podle mne nedokáže. nebo rychle zchladit a dát do lednice. pak by se Váš přítel mohl na té stavbě také pos...

jmhad*
hodnocení

0x

V hospodě vaříme jídla a plníme cca 60 jídlonosičů a je jich cca 15 druhů.Pro delší uchování teplého jídla se dá pořídit jídlonosič,který má silné stěny z umělé hmoty,podobné dříve vyráběnému bakeliru a vnitřek běžné 3 díly nereznádob.Takové se rozvážíme pro venkovní pracoviště. Ale 6 hodin zcela teplé jídlo nevydrží. Záleží pochopitelně i na venkovní teplotě a na způsobu uložení na pracovišti.

hodnocení

0x

termosky.heureka.cz/... Určitě je několik typů termosek na jídlo nebo na zmrzlinu. Ale já se obávám, že to není dobrý nápad. Jídlo bude sice ne horké, ale teplé, ale nejspíše zkysne, zasmrádne, zkazí se. A i kdyby bylo vpořádku, není dobré. ;) V jedné školce nám vozili jídlo ve várnicích těsně před obědem. Když se várnice otevřely, páni to byl smrad. Pak jsem nastoupila na školku, odkut to jídlo bylo a bylo vynikající. Ani srovnat se to nadalo, co ta chvíle ve várnici s ním udělala. ;)

doplněno 08.05.14 10:40:

V tom asi také bude problém. Ani v kuchyňce školky, ani na pracovišti chlapa, který oběd sní, není ani prostor, ani prostředky k řádnému vymytí nádobí.

jmhad*

On se ten termos musí také pořádně umýt - celý,tedy i vnitřek mezi nádobou na jídlo a obalem. A měl by ho mýt ten,kdo jídlo spotřeboval ,tedy na pracovišti a ne až v kuchyni,tam na to není čas.

mil®
hodnocení

0x

m-life.cz/...

Osobně nemám zkušenost, ale známej má termosku a čaj vydrží celej den horkej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]