Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonování patek je na oznámení nebo bez?

Od: martis odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci si na svém pozemku dát asi 6 metrů dřevěné zástěny, vysoké 90 cm.

Umístit ji chci do místa pod kterým je svah. Z ulice k nám jde vidět na posezení. Chceme soukromí.

Prvně jsem počítal že zástěny budou jen tak zapřené, aby se nemuselo podávat oznámení stavby, stojí těď tisíc korun. Dřív bylo zadarmo.

Teď jsem ale slyšel, že údajně k vybetonovaní patek nemusí se dávat oznámení... nic.

Je to pravda?

Pokud by to tak bylo, tak bych zabetonoval do země železné tyče, které by mi ty zástěny držely.

Zástěna z fotky je ilustrační, bude to podobné.

Betonování patek je na oznámení nebo bez?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zdravím,
řešení problému jestli betonové patky ohlašovat nebo neohlašovat se celkem elegantně vyhnete použitím zemních vrutů na ukotvení sloupků. Navíc pokud byste třeba po čase zjistil, že umístění zcela neodpovídá vašim potřebám, zemní vruty stačí ze země vyšroubovat a zavrtat o kousek vedle, což s betonovými patkami tak jednoduše nejde.

hodnocení

2x

Já bych řešil oznámení až na něco většího. Na patky k tomu plůtku je to zbytečné...

hodnocení

1x

na plot/plůtek se myslím povolení obvykle nevydává, neřešil bych to pokud jste treba někde na menším městě, větší obci a tak. Pokud jsou na úřadech solidní mají práce dost i bez Vás.

joudic*
hodnocení

0x

oznameni je zbytecne :) vrut neni bohuzel do kazde hliny, kamenita ho za prve nepusti, a ani poradne neudrzi, ja jsem na pristresek slepicim pouzil derovane kovove platy (konstrukce drzi na baraku), a i tak jsem mel problem se probit do zeme alespon 25cm

minato*
hodnocení

0x
Dle mého názoru je i takový záměr stavbou, která bez územního souhlasu stavebního úřadu nelze realizovat, avšak za sebe bych si to postavil bez souhlasu stavebního úřadu a předpokládal, že to nikdo z občanů stavebnímu úřadu nenahlásí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]