Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
planujeme stehovani z bytu do bytu do asi 20km vzdaleneho mesta. Mame 3+1, harampadi, jako klasicka triclenna rodina, nic extra. Pokazde jsme si to stehovali sami (hrozna prace a hromada jezdeni), ale vzhledem k te vzdalenosti premyslim, ze by bylo lepsi, sverit to lidem, co maji velke auto i svaly - je to prece jenom asi 6 patro a vytah je celkem maly, nektere veci se musely nosit po schodech.
Proto by mne zajimalo, kdo ma nejake zkusenosti, jake jsou ceny za stehovani firmou - je to od hodiny, nebo podle poctu pater, apod? Lokalita je ostravsko, asi to hraje take roli.
Diky za info,
P.
Orientační ceník. jedné z mnoha firem. Pošlete jim poptávku. Odhadl bych to na 10 - 15 tisíc. Je to velmi individuální.
Tak tak raději vyhořet. Za poslední roky jsem se stěhoval víckrát a při posledním stěhování jsem toho už měl dost.
Domluvila se firma. Dojeli menším autem. Ale to co měli odvézt se tam naštěstí tak tak vešlo. Drobnosti jsme si ale převáželi i tak sami. Přejezd byl cca kilometr. Stěhování ze starého místa bylo díky velkému výtahu v pohodě. Nové místo bylo takové 1,5 patro takže to tak ještě ušlo. Cena? Skoro 6000,- a ještě jsem jim při kontrole účtu našel jakousi likvidaci odpadu což jsem jim samozřejmě nezaplatil a reklamoval. Za tu likvidaci měli cenu nějakých 800kč.
Jo a ještě jedno stěhování bylo se stěhováky.
Starý byt 2 druhé patro bez výtahu. Nový byt 5 patro sice s výtahem, ale maličkým takže se muselo hodně tahat po schodech. Borce jsem prvně nechal stěhování nacenit a domluvili jsme se. V den D dojeli opět menší autem (tenkrát to hoší museli dát na dvakrát jak to podcenili) a pracovnících to taky byla dobrá fraška. Jeden dospělej maník a k němu dva kluci jako brigáda. Po nějaké hodině jim došel pomoct ještě jeden chlapák naštěstí. Cena skoro 8000kč. Vzdálenost byla kolem 10km.
U obou firem jsem si ale musel zařídit flek na stěhování aby to bylo co nejblíž a sháněl jsem a nechal nacenit plno firem. Ono nevím s čím dnešní firmy kalkulují, ale když jsem napsal 3+1 tak jo pohoda a když případně přišli nacenit tak čuměli. Přitom si nepřipadám, že bychom měli nějak moc věcí. Holt moderní styl života viděný v pořadech Bydlení je hra či Jak se staví sen kdy mají v pokoji jednu postel, jednu skříň a případně jeden stolek je něco normálního. Bohužel asi nejsme dost moderní takže doma je plno věcí sezónních či po dětech, ale vyhazovat se to nechce kvůli potřebě v budoucnu.
Mimochodem s každým stěhováním jsme přišli o část věcí. Jo něco se povedlo i rozbít stěhovákům nebo nám při stěhování, ale vždy jsme něco vyhazovali aby toho bylo míň.
Do budoucna pokud bych se měl stěhovat stejně zase budu řešit stěhováky. Známé nemám a když si představím tu fušku tak ne ne. Ono něco jiného je totiž stěhovat moderní nábytek z Ikei, Sconta apod a něco jiného starší komunistický nábytek přece jenom o dost masivnější. Jen samotná obyváková stěna je hodně skříní a těžkých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.