Nejste přihlášen/a.
Mám Black-Decker 30 cm řetězovou elektrickou pilu a mazal jsem řetěz motorovým olejem M6A. Řetěz byl ale málo mazaný, olej byl asi moc hustý. Tak jsem tam nalil olej jedlý slunečnicový a to mi zase známý řekl, že zasychá, tak jsem ho zase vylil) Nyní jsem viděl olej do lamp na svícení - dal by se použít (litr za 56 Kč)? Originál olej na mazání řetězů se mi zdá zbytečně drahý.
Možná mne ostatní budou chtít kamenovat, ale do své profipily leju klasický M2T, do benzínu i na mazání řetězu...
taky M6A, dobré zkušenosti i s turbínovým olejem MOGUL TB 46, cena cca 62,-Kč
eshop-hi-oil.cz/...
Pokud s M6A maže málo, tak se zaměřte na čerpadlo oleje + průchodnost filtru a hadiček... Řidší olej - M6A jde naředit naftou/ petrolejem. Rostlinné oleje použít jdou, jen se nesmí nechat v pile dlouhodobě - rosolovatí. Profíci řežou furt tak jim to nevadí, kdo to uloží přes zimu tak na jaře může mít problém. Stačí propláchnout minerálním = vyřezat aspoň půl nádržky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.