Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím mazat řetězovou pilu?

Od: aloisb® odpovědí: 11 změna:

Mám Black-Decker 30 cm řetězovou elektrickou pilu a mazal jsem řetěz motorovým olejem M6A. Řetěz byl ale málo mazaný, olej byl asi moc hustý. Tak jsem tam nalil olej jedlý slunečnicový a to mi zase známý řekl, že zasychá, tak jsem ho zase vylil:)) Nyní jsem viděl olej do lamp na svícení - dal by se použít (litr za 56 Kč)? Originál olej na mazání řetězů se mi zdá zbytečně drahý.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli jsi měl suchý řetěz, pravděpodobně to nebude hustým olejem, ale třeba máš nastavený na málo mazání řetězu.

Jinak sám používám taky M6A a nikdy žádný problém.

hodnocení

A můžeš poradit jak se to nastavuje u té mé pily Black-Decker?

Tuhle pilu přímo neznám, ale zespodu u řetězu bývá šroub. Koukni má to a polev ho. Žádnej jinej tam nebývá.

hop®
hodnocení

0x

Možná mne ostatní budou chtít kamenovat, ale do své profipily leju klasický M2T, do benzínu i na mazání řetězu...

buss

To tedy budu, je třeba říct, jak je to stará pila, ona mi nechtěla, ani křovinořez jít todo otáček. Stahá Husqvarna to sežrala. Hledat na řetěz nalévaný olej do vlastní nádoby.

pesan

No já tam také leju M2T .

hodnocení

0x

taky M6A, dobré zkušenosti i s turbínovým olejem MOGUL TB 46, cena cca 62,-Kč
eshop-hi-oil.cz/...

Proč by nešel použít slunečnicový olej na mazání řetězu? Přes zimu jsem řezal s olejem z friťáku, obyčejná elektrická pila to přežije. Na konci práce stačí vypotřebovat nádržku a dolít trochu motorového oleje a nechat pořádně promazat. Rostlinný olej po delší době tuhne.

albatros498022*
hodnocení

0x

Používám jakýkoliv stolní olej nejlépe se osvědčil řepkový, má to výhodu je to naprosto ekologické. Dělníci v lese ho používaají běžně aby nemuseli kupovat drahá EKO olej.

petrmendel
hodnocení

0x

Leji klasický rostlinný nebo slunečnicový z obchodu. A bez problémů. Když se lišta zahřeje, voní to jak v Mcdonaldu u hranolek...

asd*
hodnocení

0x

Pokud s M6A maže málo, tak se zaměřte na čerpadlo oleje + průchodnost filtru a hadiček... Řidší olej - M6A jde naředit naftou/ petrolejem. Rostlinné oleje použít jdou, jen se nesmí nechat v pile dlouhodobě - rosolovatí. Profíci řežou furt tak jim to nevadí, kdo to uloží přes zimu tak na jaře může mít problém. Stačí propláchnout minerálním = vyřezat aspoň půl nádržky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]