Pákový espresso přístroj

Od: Datum: 06.05.14 08:08 odpovědí: 8 změna: 07.05.14 16:57

Zdravím,

chystáme si pořídit pákový espresso přístroj. Přístroj by měl umět nejen dobrou kávu, ale i napěnit mléko na cappucino a latté. Máme v hledáčku přístroje značky Lelit. Máte někdo zkušenosti s těmito přístroji?

Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.05.14 10:51

No nevim, asi bych nedal 10tis za pákový kávovar. Radši bych si za stejné, nebo menší peníze pořídil automatický.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: marcelap*
Datum: 06.05.14 11:14

No dovolim si nesouhlasit, nejlepší espresso s opravdouvou cremou uděláte v pákovém přístroji...možná je to pro někoho trochu alchymie, ale když se s ním naučíte pracovat, tak výsledek bude lepší než z automatu (natož z automatu za 10tis.)

Příprava je možná trochu zdlouhavá, ale výsledek stojí za to. Nemluvě o cappucinu, které vám automat takhle určitě nenapění. V dobré kavárně dělají kávu jen z pákových přístrojů.

Datum: 06.05.14 11:23

Já sem nenapsal že automat je lepší, jen že místo toho abych si koupil jednopákové domácí espresso za 10tis, to už radši automat.

doplněno 06.05.14 11:25:

Jinak když Vám někdo připraví dvě stejné kávy z automatu a z ručního, tak pokud nebudete vědět které je které nemáte šanci poznat rozdíl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: marcelap*
Datum: 06.05.14 11:34

Já si myslim, že to poznáte

pokud máte kvalitní kávu, tak to poznáte, už jen podle vzhledu

Datum: 06.05.14 13:14

Myslet si můžete co chcete, vyzkoušejte a uvidíte...

Nehledě na to že pákový kávovar doma prakticky nebudete používat. Nejen kvůli složité přípravě a čištění...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: lentron29
Datum: 06.05.14 16:59

Zkušenosti konkrétně s touto značkou nemám, ale pročetl jsem si parametry a cena se mi narozdíl od ostatních diskutujících zdá velmi rozumná. Osobně totiž nejsem příznivcem plastových přístrojů. Tento je z nerezu, má mosazný bojler, takže to pochopitelně je poznat na ceně. Na druhou stranu jsem viděl plastový automat za 33.000 Kč, takže na to jaké materiály jsou použity u tohoto kávovaru, je cena příznivá. Navíc souhlasím s názorem, že nejlepší espresso připravíte jedině na pákovém kávovaru. Je s tím sice víc práce, ale výsledek stojí za to. Drtivá většina lidí v této zemi kvalitu kávy příliš neřeší a pijí především instantní kávu nebo turka, takže nemůžete počítat s tím, že by pro vaši investici měli pochopení. Těžko jim to však lze vyčítat, protože je to jen neznalostí. Také jsem kdysi pil instantní kávu a teprve až v jedné kavárně se naučil pít espresso. Bohužel, v naprosté většině kaváren jej připravují nesprávně, což mě vedlo k tomu, že jsem se jednoho dne naštval a také koupil pákový přístroj na espresso. Od té doby se nemusím rozčilovat a navíc mě příprava kávy doma stojí podstatně méně. Dříve jsem nechal v kavárnách až 1500 Kč měsíčně, neboť za jedno espresso je obvykle účtováno mezi 30-40 Kč. Nyní mě to stojí do 300 Kč měsíčně. Takže Vaše investice se Vám může za poměrně krátkou dobu vrátit a kromě toho získáte tu nejvyšší možnou kvalitu a také možnost experimentovat s různými druhy kávy. Máte-li možnost přístroj u obchodníka otestovat, zaměřte se především na cremu - podle toho poznáte kvalitu přístroje. Cukr musí propadnout nejdříve za několik sekund atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.05.14 13:16

Kdž už chci nerezový pákový kávovar, tak seženu značkový do 5000,- a nemám jediný důvod dávat jednou tolik.

Jinak přístroj má na cremu minimální vliv (10%?), mnohem důležitější je jakou použijete kávu a jak ji namelete.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lentron29
Datum: 07.05.14 16:57

Z vašich reakcí je zřejmé, že se považujete za toho co všechno ví a všechny ostatní máte za hlupáky. Ve skutečnosti jsou vaše vědomosti o dané problematice velmi chabé. Záleží pochopitelně i na kávě, i na mnoha dalších faktorech, které jste nezmínil - stupěň pražení atd. Přesto je vliv přístroje na cremu také zásadní. Viděl jsem kávovar s přetlakovým sítkem, který ze stejné kávy a stejně stlačenou tamperem udělal dvojnásobnou cremu. Tak si své "rozumy" příště nechte od cesty. Kromě toho jsem neviděl kávovar, který by byl opravdu z nerezu a vnitřní komponenty měl taky kovové, a byl za 5 tisíc. Za takovou cenu jsem viděl plastové krámy s imitací kovu a uvnitř byly plastové hadičky. Navíc se domnívám, že není nutné považovat za hloupost, když si někdo může koupit něco dražšího, třeba jen kvůli designu a provedení. Je to podobné jako s tím, když se někdo spokojí s přehráváním hudby na MP3 přehrávači a někdo dá přednost SACD ve spojení s hi-end reproduktory se zlacenými terminály. Oba budou mít hudbu, ale výsledek i cena se budou dramaticky lišit. Ne každý to pozná a ne každý to potřebuje. To, že jste skromný neznamená, že všichni ostatní musí být také.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.