Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvádění poplatků u příspěvku na bydlení

Od: michal88 odpovědí: 2 změna:

Ahoj mám dotaz, mám pronajatý byt ve smlouvě je psaný i můj kolega jako další osoba, která má právo byt obývat. Mám zde hlášen trvalý pobyt, kolega ovšem ne tudíž se jeho příjmy nezapočítávají do příjmu rozhodných. Zajímá mně, ale jak je to s poplatkama. Na osobu se platí 400,- a mám tedy uvést do nákladu na bydlení nájem plus polatky jen za mně nebo tam mám napsat polatek i za něj? Poplatky mám na výdajovém pokladním dokladu jako potvrzení psány 800,- ve smlouvě je, ale uvedena částka 400,- za osobu.Tak nevím.

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Zásadně po pravdě. Poplatky si nechte rozepsat. Ovšem pokud je v nájemní smlouvě i kolega, je možné, že budete muset společně před úřadem prohlásit, že nevedete společnou domácnost. (K žádosti musíte doložit i nájemní smlouvu.)

michal88
hodnocení

Poplatky rozepsané mám, dokládat, že nemáme společnou domácnost se nemusí to je u doplatku na bydlení, tenhle příspěvek se řídí jen TRVALÝM BYDLIŠTĚM. Nájemní smlou a všechny doklady mám, zajimá mně zda do nákladu na bydlení mám napsat poplatky jen za sebe nebo i za koleu, který v bytě nemá trvalý pobyt, ale poplatky se za něj měsíčně platí. Ví to někdo? Nikde se o tom nic nepíše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]