Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení podstřešní fólie

Od: martind* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,.

s dovolením jsem si vypůjčil obrázek odsud ( ceskestavby.cz/... pro ilustraci. Jakým způsobem mám provést detail v červeném kroužku? Plánuji dozdít prostor mezi nadezdívkou a pojistnou podstřešní fólií (cca 20cm) YTONGem (tl. 7,5cm, se šikmou hranou nahoře tak, aby "těsně"doléhala k hydroizolační fólii) s tím, že mezi YTONG a pozednici nacpu tepelnou izolaci (prostor cca 8 cm). Jakým způsobem přichytit YTONG k fólii (detail v modrém koužku)? Tmel (jaký?) / montážní pěna / těsnící páska (jaká?) / nechat volně (dle průhybu fólie 0-2cm)? PHI je Jutadach 115.

Díky za rady či náměty...

Napojení podstřešní fólie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

že by se měl ten ytong přichytik k fólili mi příjde divné. Teplem se střecha bude natahovat a ytong vyvracet - tak mi to alespon připadá. Ale nejsem "pozemák".

martind*
hodnocení

No právě nevím, co s tím detailem udělat... Kvůli zafoukávání a třeba vosám bych to nejraději nějak utěsnil, ale... Nevím, jaká je praxe a jak se toto řeší (nebo jestli se to neřeší a nechává se tam mezera)...

mili3478*
hodnocení

0x

Krokve by mely byt ze spodku podbite treba palubkami a k tomu se dojede tim ytongem.

doplněno 05.05.14 16:09:

na predek krokve se muze taky nabit palubka, nebo deska ,nebo derovane sito, proti ptakum nebo hmyzu.

doplněno 05.05.14 16:13:

nikdy jsme difuzni folii neprichytavali k ytongu, ta ma jit az k okapnicce na konci krokve, pripadna vysrazena vlhkost ,pak odteka mimo budovu.,

martind*
hodnocení

Zdravím,

folii mam samozrejme vytazenou na okapnici na konec krokve, jen jsem chtel vyresit napojení "zdi na folii" (tzn. cca 50cm od okapnice).

Krovy zespodu podbit nemuzu (malo prostoru), ale jak se zda, udelam to nasledovne:

- YTONG dotahnu cca +-1cm pod folii (tzn.mezi YTONGem a folii bude mezera)

- zafouknuti a vlet ptaku a hmyzu vyresi podbiti strechy (kastl), ktery bude zacinat na spodní strane krokvi a koncit na fasade.

Napojení podstřešní fólie #2
mili3478*

Vypada to dobre neni co resit ,jen bych se opravdu nedotykal te folie , muze vzniknout tkz. stanovy efekt, i kdyz je folie kontaktni a muze se dotykat s izolaci atd.to podbiti na vasem obrazku vypada moc dobre, tak nejak jsem to myslel.

doplněno 05.05.14 21:14:

jen ten ytong bych dal tak 5cm od folie, pokud to bude podbite tak na nejakem tom centimetru nesejde

martind*

Zdravim, v kvapu praci jsem se sem delsi dobu nedostal, kazdopadne jsem Vam zapomnel podekovat za namety a nazory :)

Takze diky ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]