Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem nedávno byt a kompletně jej rekonstruujete. Přišla řada na podlahy v ložnici a obývacím pokoji. Jedná se o stavbu z roku 1952, v cihlovém bytovém domě. Můj problém...
Podlaha která je tu nyní je v jedné místnosti z osb na kterých byl koberec a ve druhé jsou parkety. Obě podlahy dost vržou a tak jsem je chtěl opravit. Po odkrytí jsem ale zjistil, že pod nášlapnou vrstvou jsou prkna a pod prkny nějaká suť/zásyp. Pravděpodobně to tedy bude dřevěný strop se záklopem? Potřebuju pomoc jak bych to mohl vyřešit. Napadlo mě zásyp vyndat, vyložit vatou nebo polystyrenem a na to dat osb, hobru a nakonec plovoučku. Pán z firmy mi nabídl,že by to vybetonoval. Z toho mám docela obavy, kvůli nosnosti. Je to ve druhém patře a i když zásyp něco váží, netuším zda není beton ještě těžší. Druhou variantu mi nabízel ubrat podklad, udělat rošt a na to osb. Jen pro úplnost jedna místnost má 23m2 a druhá 13m2. Přikládám foto pro představu. Napadá Vás nějaké rešení, které by zabránilo vrzání a bylo by pokud možno co nejjednodušší? Taky by nebylo od věci aby se zlepšila akustika. Variantu s betobem nahodnotil na 49 tis.kc a variantu s roštem na 38 tis.kc. obojí bez nášlapné vrstvy - pouze vyrovnání. Cílem je pro mě mít vyrovnaný, nevrzající podklad připravený pro plovoucí podlahu. Ps:omlouvám se za diakritiku, píši z telefonu.
3x
Většinou řešíme zrušením původní podlahy, vybráním zásypu, dorovnáním Liaporem a položením Durelis desek. Už několikrát se to zde řešilo, zkuste heslo "Durelis" ve vyhledávání na Poradně...
Ono je asi ve vysledku jedno co tam bude jestli osb nebo durelis. Jde mi o tu skladbu.
Vcera jsem rozebral stavajici kus parket a odendal par prken. Vypada to ze tramy jsou v poradku. Prkna jsou rozpraskana ale pruzna a taky se zdaji v ok.
Je dobry nápad kdybych: vyndal prkna, ubral 5 cm podkladu, dal skelnou vatu, prkna natrel proti skudcum a vratil je zpet a poradne dotahnul vruty k tramum. Dal geotextilii, vyrovnal liaporem do 20mm, na to dal rigidur nebo cetris, hobru, na to 2x 18mm osb nebo durelis do krize, znovu hobru a na to finalku-plovoucku? Je to takhle spravne?
Jen co nechapu i z jinych prispevku ve forech.. jak to je s uchycenim tech deset, at uz cetris nebo osb/durelis, na liaporu? To se jen tak polozi a nikam nesroubuje? Nemuze se to pak hybat? Ty osb bych mel privrtat jeste k desce pod (tj.k cetrisu)?
0x
Zrovna taky předělávám patro a bylo to naprosto stejné jako u vás. Zásyp (škvára) v zásypu trámky a prkna. Celé to bylo vyšlapané a vrzalo, prohýbalo atd.
Já to řešil roštěm. Trámy 120x100 mm a na to OSB 25mm. Vatu jsem dával 150mm, jen kvúli odhlučnění o tepelnou izolaci my v místnosti nešlo. Jen na půdu jsem dával vatu 250mm. Plocha 39m2 a cena do 20.000 za materiál, jinak svépomocí.
Zatím tam mám sice jen OSB desky (jetě budu dělat příčky ze sádroše) , ale už teď je to tižší než to bylo původně. Na ty trámky a pod ně jsem dal ještě Mirelon. V jiné místnosti mám dělaný betonový potěr a to duní až hrůza. Budu to předělávat taky na rošt.
Co vám tedy nezávidím, tu práci s tou škvárou, já u toho byl zadělaný jak zavalený horník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.