Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Housenky na stropě v kuchyni

Od: pepino82* odpovědí: 8 změna:

úřes se mě na stropě v kuchyni oběví bílá housenka nebo červík s černou hlavičkou jak se toho zbavit s čeho se to udělalo mouka a takové věci jsou ve šrubovacích skleničkách

dík za rady

Housenky na stropě v kuchyni

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

jsou to housenky molů - kupte si lepicí pásky nebo mololapky na moučné moly a pověšte je ve spíži a v kuchyni je třeba vše důkladně prohlédnout a vymýt - nemusí být jen v mouce jsou i v koření a všude , pak už se zakuklí i v rohu ve skřínce a pod ...

pepino82*
hodnocení

to vyleze ze skřinky až na strop?je to docela kus cessty

hahanaj*

moli nakladou vajíčka leckde a pak se líhnou ty housenky a z nich opět moli, takže rychle začněte bojovat a vše důkladně přesít a nebo vyhodit a hlavně důkladně prohlídnout a vymýt a i pokud máte na policích někde papíry jak se dříve dávalo - to oni mají rádi ,pěkně pod nimi se množí- fůůůůůůůůůůůůůůůj

pepino82*
hodnocení

a jak se vytvořily?

molik
hodnocení

0x

Moli žerou všechno: ořechy, čokoládu, sušenky, těstoviny,...

hm*
hodnocení

0x

Nemohou být z ořechů?

pepino82*
hodnocení

to mám tak y ve skrínce ale jsou ve šrubovací skleničce

Celou spížku vykliďte a dobře vymyjte. Vše co je v sáčcích přesypte přes síto. Moli vlezou i do dóz , do sáčků s kořením, dětských piškotů, ovesných vloček,kakaa. Napadené potraviny vyhoďte a čisté bez molů dejte nejméně na 24 hodin do mrazničky. Nikdy jsem je nenašla v soli,kávě a cukru. Každou nově zakoupenou potravinu prohlédněte a dejte opět do mrazničky. Vynecháte li nějaký sáček, tak se vám opět rozmnoží. Nejčastěji objevím moly v zakoupené dětské krupičce. Já dávám do spížky takové mucholapky na moly. Podle mucholapky zjistím, zda mám ve spíži nezvaného hosta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma housenky na stropě
Otázky na téma housenky v kuchyni

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]