Nejste přihlášen/a.
úřes se mě na stropě v kuchyni oběví bílá housenka nebo červík s černou hlavičkou jak se toho zbavit s čeho se to udělalo mouka a takové věci jsou ve šrubovacích skleničkách
dík za rady
jsou to housenky molů - kupte si lepicí pásky nebo mololapky na moučné moly a pověšte je ve spíži a v kuchyni je třeba vše důkladně prohlédnout a vymýt - nemusí být jen v mouce jsou i v koření a všude , pak už se zakuklí i v rohu ve skřínce a pod ...
moli nakladou vajíčka leckde a pak se líhnou ty housenky a z nich opět moli, takže rychle začněte bojovat a vše důkladně přesít a nebo vyhodit a hlavně důkladně prohlídnout a vymýt a i pokud máte na policích někde papíry jak se dříve dávalo - to oni mají rádi ,pěkně pod nimi se množí- fůůůůůůůůůůůůůůůj
Celou spížku vykliďte a dobře vymyjte. Vše co je v sáčcích přesypte přes síto. Moli vlezou i do dóz , do sáčků s kořením, dětských piškotů, ovesných vloček,kakaa. Napadené potraviny vyhoďte a čisté bez molů dejte nejméně na 24 hodin do mrazničky. Nikdy jsem je nenašla v soli,kávě a cukru. Každou nově zakoupenou potravinu prohlédněte a dejte opět do mrazničky. Vynecháte li nějaký sáček, tak se vám opět rozmnoží. Nejčastěji objevím moly v zakoupené dětské krupičce. Já dávám do spížky takové mucholapky na moly. Podle mucholapky zjistím, zda mám ve spíži nezvaného hosta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.