Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šatní skříň s posuvnými dveřmi

Od: zvidavajanca* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
hledám šatní skříň. Chtěla bych s posuvnými dveřmi, ale jak tak vidím ty ceny... Moc se mi líbí PAX z Ikei, ale když jsem si sestavila skříň (bez vnitřku), tak jsem byla na cca 11. 000,- (z IKEA FAMILY asi žádná sleva nebude).
Je to šířka 2 metry, což by mi mohlo stačit
Polička 200,-; šuplík 600,- (+pojezdy?); tyč na ramínka 120,- (takže další 2.000-3.000,- za vybavení)
1.000,- tiché pojezdy
Takže celkově cca 15.000,-
Ale ta cena mi připadá dost vysoká (a oproti pantovým asi i je). Nevíte, kde by mohlo být levněji? Nebo si jen myslím, že je to hodně a je to OK?
Jednu půli dveří bych chtěla zrcadlo, druhou dřevo. Byla jsem v ASKO, tam se mi nelíbilo nic, cena kolem 10.000,- (ale asi bez vnitřku) a kdo ví, jaká je variabilita..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když jsem před pár lety řešil, jakou šatní skříň pořídit, navštívil jsem všechny nábytkové firmy v okolí (Kika, Asko, Möbelix, Mömax, Ikea, Sconto, Jena, Ustohal a vůbec nelituji že jsem se rozhodnul pro PAX z Ikei. Poměr cena / kvalita / záruka 25let je jasná volba. Řešil jsem podobně jako vy, že za skříň nedám víc jak 10 000, ale v Ikea nemusíte kupovat vše naráz, takže jsem si vzal nejprve korpusy skříní, police a postupně jsem si je dovybavoval. Spoustu polic, věšáků, šuplíků mám ze slevového koutku. Na dveře jsem ani nespěchal, protože ty jsou v Ikea na celé skříni nejdražší, ale v srpnu když každým rokem mají nový katalog vyprodávají stávající posunovací dveře a mají nové. Takže jsem je koupil z původních 12 000 za 3 000. Nepoužité, v originál krabici. Po 5 letech používání je skříň v perfektním stavu, ale hlavně jsem si ji dovybavil k naprosté dokonalosti. Za těch pár let jsem pomáhal kamarádům poskládat skříně i z jiných obchodů, takže mohu i porovnat kvalitu jednotlivých skříní a pax jednoznačně vede. Tím že se šroubují jednotlivé korpusy k sobě je skříň stabilní a po připevnění do zdi se ani nehne. Doufám, že jsem Vám svojí odpovědí pomohl ke správnému rozhodnutí :)

zvidavajanca*
hodnocení

No, já teď řeším to, že potřebuju rozměry - zámek se teprve staví (kam zásuvky a tak). Kupovat budu ke konci roku, takže letošní letní akce (už mi o ní někdo povídat ;)) mě mine. Přece jen to nemám teď kam dát, na stavbě to bude překážet a trpět.

Zkoušela jsem v ASKO otevřít několik skříní, přišly mi hlučné a nestabilní (možná díky tomu, že jen stály a nebyly připevnění a vybeveném, naplněné, zatížené - pohltí to hluk - možná), ale o co jde - moc se mi nelíbily.

Vím, že dveře jsou to nejdražší (mají to v plánovači pěkně napoložkované, takže člověk ví, kolik co dělá - proto vím, že pantové jsou levnější). Koupit to bez dveří je možná zajímavý postup.

Záruka je teď sice "jen" 10 let, ale to snad není vada.

Omlouvám se, spletl jsem si záruku s kuchyní. Tam je záruka 25 let. Ale i 10let na skříně má svoji vypovídající hodnotu.

hodnocení

0x

Pohlídejte si akce v Orfě, Mobelixu. Takovou, jakou chcete, holky koupily za 4.000kč. 2,5m, bílou, se zrcadlem. Je potřeba hlídat akce.

doplněno 04.05.14 07:30:

Například mt-nabytek.cz/...

zvidavajanca*
hodnocení

Orfu neznám. O Mobelixu všichni říkají, že kvalita je mizerná. *nevi* Ceny jsou sice poloviční, vydrží to něco?

IKEA dává 10 let záruky, což předpokládá, že by to asi vydržet mělo.

Ale díky za tip, neber to jako kritiku ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]