Nejste přihlášen/a.
Dobry den,rad bych se zeptal zda tu ma nekdo skusenost s koupi najemni smlouvy(na dobu neurcitou) od soukromeho majitele? A prosim o radu na co si dat pripadne pozor,jedna se o byt 1+1/L, za 100 000kc,jsme mlada rodina s 10.mesicnim miminkem a jsme v bytove nouzi,zadosti na obec dosud selhali,dale pokud nekdo z vas vi ale opravdu jen cestne o nejakym bydleni prosim dejte vedet,dekuju za radu a pomoc
Na městské byty se čeká dlouho a město/obec může vyhlásit výběrové řízení na nájem svého bytu, kdy byt přidělí uchazeči, který nabídne nejvyšší první nájem. Další nájemné už je standardní. Nejde o prodej nájemní smlouvy.
U soukromého majitele asi fronty na nájem jeho bytu/ů nečekají. Postup vlastníka, který chce takto obejít zákon a získat peníze navíc, je mírně řečeno nekorektní.
Nedovedu si představit, že by rodina bydlela klidně v bytě majitele, který ji okradl a který obchází zákony...
------- Vím, že bydlení potřebujete rychle, ale doporučuji mít trpělivost, být opatrní a vyhledat si majitele přímo (nikoliv přes RK, jíž budete platit navíc).
Smlouvu uzavřete jenom s tím, kdo s Vámi bude jednat korektně. (Nájemní smlouva není zbožím, nelze ji prodávat ani kupovat.)
Jen bych doplnil, že termín "na dobu neurčitou" znamená jen tolik, že není určeno datum ukončení či prodloužení smlouvy.
Takže nájem s tříměsíční výpovědní lhůtou. Takovýhle chytrák si do roka najde formální důvod, nájemníka pošle na ulici (dle NOZ bez náhrady) a bude hledat další kavku se zbytečnými 100 litry.
Dobrý den, toto mělo význam, když byla ještě regulace nájemného a někdo z takového bytu odešel za "odstupné". Byla to lumpárna a nemuselo se to ani zdaňovat. Dnes už to nemá význam - nájemné je všude tržní. Majitel bytu Vám může byt prodat nebo podíl na nemovitosti. Potom budete ve vztahu spoluvlastníka (a s tím jsou práva i povinnosti). Určitě to není dobré řešení Vaší situace, ale možná je to i jinak a neznám všechny podrobnosti toho prodeje.
Ale, volte buď jasný nájemní vztah s písemnou náj. smlouvou nebo nákup bytu (se zápisem vlastnictví do KN). Zdravím!
Dekuju za odpovedi,bavim se o bytu kde ho nabizi realitka: nabizi prodej najemni smlouvy na dobu neurcitou na byt od primeho majitele,(jestli mu patri cely dum nebo par bytovek jednotek nebo jen tento byt)zatim jeste nevim.Za tuto najemni smlouvu na dobu neurcitou chteji 100 000kc,ja jsem se ucastnil nedavno vyberoveho rizeni od obce(praha-9) za nejvyssi nabidnute najemne kde jsem nabizel mestske casti pres 100 000kc a neuspesne,ty take prodavaji smlouvy na dobu neurcitou na byty,vim ze dnes je vetsinou trzni najemne a ze mozna je to vyhozeni penez kterych jako mlada rodina nema nazbyt.,Myslel jsem, ze kdyz si tento byt najmu na dobu neurcitou ze se moje situace snad zlepsi,rad bych sehnal byt v praze za solidni najemne na dobu neurcitou a jsem ochoten i za tuto smlouvu zaplatit,jen se bojim abych nenaletel a neduelal chybu, proto se chci poradit.jde mi jen oto bydlet vklidu za rozumny penize bez problemu nic vic,dekuju vam
Ne neni to tak ze date 100 000kc a ty si odbydlite,je to stejne jako v pripade vyberovych rizeni u obci kde zaplatite 1.nejvyssi najemne(tady je to vlastne ze svami majitel-obec,nebo soukromy majitel nebo firma ktera vlastni byty)tu smlouvu uzavre prave na dobu neurcitou za najemny v mem pripade se jedna 1+1/L, 38 m2 za 8.200kc jsou vtom i sluzby,vim ze se najemni smlouva prodat neda ale je to stejne mi prijde jako to delaji obce misto zadarmo jako kdysi byt pridelili vam byt prideli za penize ,tak jak to spravne napsal pan ivzez,otomto bytu rika realitni kancelar ze bude uzavrena smlouva mezi mnou a primym majitelem onoho bytu,vystridal jsem uz 3,podnajmy a nechce se mi porad stehovat z jedny casti prahy na druhou ale zase nemam na byt v osb.vlast.nevim si rady a trapi mne to,nechci udelat hloupost a pripravit se o rodinne uspory,tak jest-li mate radu na co si dat pozor atd.uvitam vse dekuju predem
za co se plati 100 000kc?Kauce to neni,ani platba najemneho dopredu,ani ze by mi byt prodali za 100 000kc to je nesmysl v praze do osobniho,je to za to ze mohu bydlet v byte se smlouvou na dobu neurcitou za najemny +sluzby= 8.200kc,tot vse podle myho.
Chápu, že chcete bydlet, ale kde berete jistotu, že když zaplatíte 100.000 Kč, bydlet budete? Pokud majitel podvádí/okrádá už před uzavřením smlouvy, můžete se spolehnout, že s Vámi dále bude jednat korektně?
Na koho budou napsány energie? Jak Vám je majitel vyúčtuje? Můžete se spolehnout, že závady, které má hradit on, opravdu nechá opravit? ... ...
Já bych do toho nešla. Majitel jedná nekorektně (těch 100.000 není za uzavření smlouvy, ty mu prostě dobrovolně dáte), nevěřila bych mu, co by se za nehet vešlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.