Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám starý plynový sporák a chtěl bych ho vyměnit za nový.Zitra má přijít plynař a celý sporák vyměnit.Rád bych jeho práci co nejvice urychlil a pro bych rad stary sporak odpojil sam a cely prostor vycistil.
Proto bych vás rád požádal o pomoc.V uvodní fazi jsem odpojil hlavni privod plynu.Dalsim krokem si nejsem moc jist a proto jsem vas pozadal o radu dalsiho kroku.K lepsi predstave prikladam fotku.
Za odpovědi bych vam rad predem podekoval
Jiří, neviděl bych to tak složitě, zavřete přívod plynu, je to ten kohout před regulátorem se čtyrhranem. Pak otevřte kohoutek na sporáku jako když chcete vařit, uteče malinko plynu co je v potrubí. Potom povolíte převlečnou matici, a sporák odtáhněte. Nevím co by mohlo chytnout?
klid a vše s rozvahou!
No,Jirrko,to co máš na snímku,je pohled do místa,kde by mohl při trošce nešikovnosti vypuknout požár.Za plynoměrem je regulátor tlaku plynu a uzavírací kohout.Čtyřhran kohoutu má nahoře vyraženou drážku,která v uzavřeném stavu je napříč průřezu trubky.Pokud je sporák připojen na pevno ocelovou trubkou,Je za kohoutem převlečná matka a po jejím odšroubování je sporák odpojený.Dnes se spíše používá připojení plynovou hadicí,která umožňuje úklid pod a za sporákem bez odpojování.
JABRAKA
Děkuji za rady.Nejdrive jsem odpojil hlavni privod plynu a pak jeste pro jistotu uzaver ktery jsem na obrazku oznacil sipkou.V tuto chvili uz je cely prostor krasne vycisten a pripraven pro praci profesionala.
Jiří, pokud se na šířku vejde sporák, tak to nechte takto. Je to OK. Nic Vám nevyhořelo, jak to zde někdo psal?
Na sirku mi krasne vejde.Dokonce mi z kazde strany jeste zbylo asi 5 cm.
Pokud jde o odpovedi nekterych lidi tak je chapu.Jsou opravdu lidi kteri jsou naprosti amateri kteri muzou udelat vice skody ale myslim ze mezi takove nepatrim.Uz mam par takovych akci za sebou a ptal jsem se jen pro ujisteni.
Moc vam dekuji.
Rodice byvale pritelkyne si kupovali novy a tenhle chteli vyhodit.Par noci cisteni a je jako novy.Je to kombinovany sporak s mnoha nadstandartnimi funkcemi.Urcite je mnohem lepsi nez 25 let stary plynovy sporak ktery jsem s timto bytem dostal.Jak vypada ten novy muzete videt z obrazku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.