Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr kompostéru

Od: adamec* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
dnes jsem postavil smrkový kompostér 1x2x1m (obdélník).
V barvách mi prodavač doporučil vodou ředitelnou barvu, která je životnímu prostředí neškodná - SOKRATES 0530 (zelený).
Kompostér jsem natřel, ale mám trochu obavu, jestli se barva časem nesmyje (je přece jen vodou ředitelná). Napadlo mě, že bych barvu ještě dodatečně přetřel nějakým bezbarvým vodou ředitelným lakem, co vy na to?
* Podmínka je, že musí být něškodný živ. prostředí (kompostér je na hranici pozemku souseda a nerad bych, aby mu případně nějaké škodliviny prosakovaly do půdy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Sokrates je akrylátová barva, vodou se ředí, ale po zaschnutí už je voděodolná. Dejte pro klid ducha ještě jeden nátěr a pusťte to z hlavy.

jabraka*
hodnocení

3x

Jakýkoliv nátěr je po zaschnutí zcela bezpečný pro životní prostředí.Olejové a fermežové barvy mají pro venek vysokou odolnost a únik do půdy je iluzorní.

JABRAKA

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, žádná barva není věčná a soused by žádné zamoření půdy stejně nepoznal.

Ale, budiž, když ekologie, tak proč ne. Jenom nerozumím Vaši obavě, že se vodou ředitelná barva smyje, ale nemáte stejnou obavu, že se smyje vodou ředitelný lak. Už bych to nechal být a jednou za čas to zase natřete. Zdravím!

paw*
hodnocení

0x
Jestli chcete, tak to pretrete. Ale jinak se delaly kompostery I pareniste bez povrchovych uprav. Holt za 5 let budete muset neco malo vymenit. Idealni je mit komposter z betonovych panelu. Prirodni material.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám něco podobného a nenatíral jsem, ale pokd bych to měl natřít, tak bych asi sáhnul po fermeži.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Když jsem sousedce vyřezal dřevěnou skládačku metr na metr, natřel jsem jí to 4x Luxolem. A už to drží několik let. Dole to stojí na cihlách, dole se to vyhrabuje a nahoře pořád nakládá. Bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]