Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nůž křovinořezu

Od: marcelle odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, koupila jsem si tuhle sekačku: RYOBI RBC-1000EX. Chtěla jsem na ni zkusit nasadit tří-stranný nůž místo struny. Problém je, že nůž se mi zdá jakoby tupý, nemá ostré hrany? Má to tak být? Nikde v návodu není napsané že se má nůž nějakým způsobem ostřit, hledám hledám prostě nic. Je možné ho vlastně takhle tupý používat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Nůž našeho fungl nového a značkového křovinořezu se jeví také jako tupý, seká ale velmi dobře.

doplněno 02.05.14 15:26:

Netuším, manžel když to montoval nadával, že je to tupé, dokonce se mu zdálo, že nože jsou silné a nemají vybroušené ostří a když pokosil, říkal , super asi to tak má být. Nasaďte nůž a dejte se do práce. Zeptat se nemůžu, manžel-blázen, na chalupě seje kukuřici s nohou v sádře.

marcelle
hodnocení

Lidunko a když to porovnáte s tím co vidíte na obrázku?

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
těko takhle říct, co je nebo není tupé - chtělo to nejlépe nějakou fotku (fotky) toho nože.
Jinak - tyto nože se samozřejmě taky brousí a to vždy na konci listu cca 4-5cm jednostranně tak, aby zbroušení bylo po montáži na horní straně. Nože se brousí oboustranně, tzn. že když ho otočíte "vzhůru nohama", tak tam budou další 3 ostří.

marcelle
hodnocení

Je potřeba toto ostřit?

Pokud ano, potom čím a jak (step by step, třeba i vhodny odkaz), případně je možné toto koupit už naostřené?

Nůž křovinořezu
ronyx*

Zdravím,
na vašem obrázku zrovna ta strana nože, která by měla jít do záběru (ostří) není. Takže jsem se podíval po obrázcích nůžů, co se prodávají. Na většině je vidět, že ostří mají - tady , tady , tady , ale prorotže to nejsou fotky, tak jsem hledal dál a našel jednu fotku skutečného nože tady - tak by to zhruba mělo vypadat (ale to už je broušené ručně, takže nepravidelně a zrovna vzorová ukázka správně nabroušeného nože to teda není.
Nemůžu ale vyloučit, že nůž, který máte vy, je nějaký jiný typ a tento není třeba brousit a umí síct ve stavu v jakém ho máte. Takže jediné doporučení, pokud si neumíte nůž nabrousit podle svého, je zkuste ho namontovat a začít s ním pracovat. Podle vásledku uvidíte, jestli budete brousit (ostřit) nebo jestli vám nůž bude vyhovovat tak, jak je.

asd*
hodnocení

0x

Vyzkoušejte, pokud seká a nevibruje tak to neřešte.

Pokud budete brousit, tak nezapomaňte na kontrolu vyvážení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]