Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natíráni plotu

Od: nikolaj odpovědí: 2 změna:

Dobrý den mám dotaz.Mam plot,je do vyssky 2metru a sirky 3metru.Plot se sklada z lezicich kulatin na sobe a ty maji prumer 12cm.Kolik na ní potřebuju barvy když budu natirat jen jednu stranu.Diky a byl bych i vděčný cloveku ktery by mi napsal i vzorec jak to počítal.moc děkuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

No, přesně to nespočítáte nikdy. Já bych spočítala plochu, kterou potřebujete natřít, k tomu připočetla cca 20% (to je číslo od oka). Pak máte na každé plechovce s barvou napsanou vydatnost. To znamená kolik m2 s tím natřete. Takže dle toho nakoupíte barvu. Jestliže budete natírat dvakrát, tak jasněže nakoupiíte dvakrát tolik barvy. Ale jak jsem napsala na začátku, je to výpočet nepřesný, nijak nezohledňuje např to, jak moc "žíznivé" bude dřevo apod

doplněno 01.06.14 22:07:

koukám, že tam rozměry plotu máte. potřebujete natřít 6m2 (2 x 3 m). Takže bych vzala barvu na cca 8 m2

hodnocení

0x

Jestli tomu dobře rozumím, tak máš tedy 16,6 kulatin nad sebou, ju? 200/12

Plocha jedný kulatiny je π*d/2*3 = 0,56 m2

Z toho si prostým násobením spočítáš plochu a vynásobíš to počtem vrstev nátěru.

A spotřebu barvy na m2 máš napsanou na plechovce. Tu tady nikdo netuší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]