Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Firma, která mi bude dělat zateplení vypsala smlouvu o dílo. V ní stojí, že záloha bude činit 60 procent z celkové částky (155.000Kč) a zbytek po zhotovení díla. Zdá se mě těch 60 procent docela dost co vy na to je to normální? A pokud bych mu zálohu dal, mám k tomu sepsat nějaké potvrzení a žádat jejich podpis, že jsem jim to dal nebo jak se postupuje? Prosím někoho, kdo s tím má zkušenosti.Díky rarach
2x
Ta vyšší záloha zřejmě pokryje firmě nákup materiálu.
Nezapomeňte nechat ve smlouvě uvést penalizaci za případnou nekvalitní práci,prodlení s termínem zhotovení apod.
Takže i když je ve smlouvě napsané, že vyžadují zálohu, tak ještě si nechat potvrdit papír, že jsem jim ty prachy předal. a stačí na papír napsat naše jména jejich ičo apod a podpisy nebo se píše něco speciálního díky
To,že ve smlouvě peníze požadují ještě neznamená (v případě sporu či soudu),že jste jim ty peníze skutečně předal.
2x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.