Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozdělat pákovou baterii?

Od: karlosdos* odpovědí: 6 změna:

Potřebuji poradit, jak mám rozdělat stojánkovou baterii na umyvadle v koupelně.

Nemohu totiž sunat tu páčku , červíka jsem vyndal a nejde to dolů, asi je ta umělá hmota

Z té kartuše už roztažená v tom čtyřhranu páčky. Když jsem to měnil v kuchyni šlo to dobře dolů, tady s tím nemohu hnout , mám strach, že to utrhnu a kartuš sice potom vyměním, ale musím kupovat i movou tu páku a ta je chromová, tak semi to nejméně o 250kč. Prodraží

výtka
Upozornění od sys strejc 29. 04. 2014 13:56:24
Zůstaňte u této diskuze, nezakládejte novou na stejné téma!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusil bych táhnout větší silou, ale s citem a přitom trochu s pákou viklat. Nenapadá mne nic jiného.

xxxxxxc
hodnocení

0x

Klidně bych se to nebál ulomit a pak ten zbytek z páky odvrtat. Koupit pak novou kartuši. Některé tam dost drží a nebo je tam sanitr. Jinak - ta páka se asi nedá sehnat, jen z jiné baterie.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neznám přesně ten princip této baterie, ale jestli tam něco drží vodní kámen, tak bych to zalil octem a nechal do rána působit - ocet dobře rozpouští vodní kámen a zítra už to třeba půjde uvolnit. Zdravím!

doplněno 29.04.14 14:06:

Možná ještě zkusit opatrné ohřátí horkovzdušnou pistolí - ale, opatrně a pozor na okolí. Také mírně poklepávat (přes hadr).

karlosdos*
hodnocení

Děkuji zkusím to ale myslím, že je ta umělá hmota roztažená teplem v té páce.

host*
hodnocení

0x

Červík po dotažení asi vymačkal do čtyřhranu z kartuše důlek, ale možná ho i trošičku vyboulil a teď to brání sundání páčky. Pokud je čtyřhran plastový, dá se to neustálým jemným a trpělivým vikláním trošičku uvolnit a pak ještě víc a pak stáhnout dolů. Vodní kámen v tom nebude, ten se dělá spíš v místech, kde se drží voda, tedy mezi tělesem pákovky a kartuší, ale i tak lze kartuši vyndat. Takže asi viklat a viklat a snažit se lehce uvolnit a páku opatrnou silou s citem postupně vytáhnout.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ta páka, se dá skoro běžně koupit jako náhradní díl. Dokonce v několika provedeních. Stojí asi do 160 Kč. Jestli musíš měnit kartuši, klidně zaber víc. Už není co skazit. Jen to neurvi z porcelánu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]