Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, jak mám rozdělat stojánkovou baterii na umyvadle v koupelně.
Nemohu totiž sunat tu páčku , červíka jsem vyndal a nejde to dolů, asi je ta umělá hmota
Z té kartuše už roztažená v tom čtyřhranu páčky. Když jsem to měnil v kuchyni šlo to dobře dolů, tady s tím nemohu hnout , mám strach, že to utrhnu a kartuš sice potom vyměním, ale musím kupovat i movou tu páku a ta je chromová, tak semi to nejméně o 250kč. Prodraží
Dobrý den, neznám přesně ten princip této baterie, ale jestli tam něco drží vodní kámen, tak bych to zalil octem a nechal do rána působit - ocet dobře rozpouští vodní kámen a zítra už to třeba půjde uvolnit. Zdravím!
doplněno 29.04.14 14:06:Možná ještě zkusit opatrné ohřátí horkovzdušnou pistolí - ale, opatrně a pozor na okolí. Také mírně poklepávat (přes hadr).
Červík po dotažení asi vymačkal do čtyřhranu z kartuše důlek, ale možná ho i trošičku vyboulil a teď to brání sundání páčky. Pokud je čtyřhran plastový, dá se to neustálým jemným a trpělivým vikláním trošičku uvolnit a pak ještě víc a pak stáhnout dolů. Vodní kámen v tom nebude, ten se dělá spíš v místech, kde se drží voda, tedy mezi tělesem pákovky a kartuší, ale i tak lze kartuši vyndat. Takže asi viklat a viklat a snažit se lehce uvolnit a páku opatrnou silou s citem postupně vytáhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.