Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklama na štítové zdi souseda

Od: kognice odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám trochu problém. Sousedka si nechala na svou štítovou zeď umístit reklamní plachtu. Problém je, že přístup k této štítové zdi je jen z plechové střechy mé garáže. Reklamu neřeším, ale na střechu garáže opakovaně vstupují různé osoby a provádějí údržbu reklamy. Před umístěním reklamy mě zprostředkovatelská kancelář dokonce uvědomila, že "protiprávně vstoupí na můj pozemek" a umístí reklamu (k umístění můj souhlas nepotřebují). Jen mi neřekli, kdy tam vlezou. ... Připadá mi to, jako kdyby mi např. nějaký zloděj oznámil, že mi vstoupí protiprávně do mého bytu :)) Úžasné! Přesto, že jsem vyjádřila nesouhlas se vstupem na můj pozemek (tušila jsem problémy), reklama byla umístěna. Na stříšce a střeše už jsou patrná poškození. Chodím do práce a nemohu hlídat, kdo na střechu zase poleze a co tam provede. Tzn., že škody způsobené na střeše cizími osobami si budu platit sama, i když jsem se do této situace dostala jak se říká "jak slepý k houslím"?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Oni Vám oznámili, že "protiprávně" vstoupí na Váš "pozemek"? To je blábol do nebe volající. Kdo se pod toto podepsal.

Pokud se nejednalo o havarijní stav (a to se nejednalo), měli Vás předem požádat (ne oznámit) o svolení ke vstupu na Vaši garáž za účelem provedení úpravy štítové zdi (vyvěšení reklamy). Pokud opravdu není jiný přístup, měla byste svůj souhlas dát, pokud k nesouhlasu nejsou nějaké závažné důvody (např. možné zřícení garáže). Samozřejmě Vám přitom nesmí způsobit škodu, pokud způsobí, musí nahradit. Neznám polohu domu, ale když je tam garáž=příjezd, mohli vyvěsit reklamu i z výsuvné plošiny auta, kterou má dnes každá druhá větší stavební nebo elektrikářská firma. Takže byste jim vstup mohla odmítnout, protože pro jejich účel není jediný možný. Co poradit? Pokud jnejsou škody zanedbatelné, pak zdokumentovat (fotky, posudek řemeslníka=opraváře, vyjádření svědků=kdo je tam viděl, ideálně pokud na místo vidí např. kamerový systém města nebo nějaké firmy v blízkosti, prostě maximum možného) a "po dobrém" požadovat po firmě opravu/fin. náhradu. Pokud odmítnou, můžete se soudit, pokud by byly jasné důkazy, máte předem vyhráno. Pokud si nejste jistá, kdo škodu způsobil a není to maličkost, mohla by poškození prošetřit i policie. Ale důkazy Vám těžko zpětně opatří a odloží to.

doplněno 29.04.14 18:22:

Ještě mě napadá: Píšete, že tam někdo stále leze. Nemáte v okolí někoho, kdo by Vám dal ihned vědět? Nebo si půjčit fotopast s odesíláním na mobil? Prostě to udělat tak, abyste mohla zavolat policii, až tam někdo vleze. Přijede hlídka, samozřejmě jim nic neudělají, protože je to jen přestupek. ALE 1.budete mít v ruce úřední záznam a jasný důkaz, 2. policie zjistí jejich totožnost, 3. policie to dá na přestupkovou komisi, čímž tu "černou" práci udělá za Vás, začne se něco dít a firma se třeba sama zkusí dohodnout, než dostane přes prsty. Každopádně bez Vašeho svolení tam nemá nikdo co dělat, viz. výše.

hodnocení

0x

Jsem zvědav, jestli se tu ozve někdo, kdo se vyzná v novém OZ.

V každém případě musí platit, že ten kdo střechu poškodil to musí zaplatit. A pokud tam míní někdo pravidelně něco dělat (ne jen např. nutná oprava budovy), tak byste měla mít právo na to, aby to bylo za úplatu.

qa*
hodnocení

0x

Zdokumentovat škody
chytit "při činu" s ruční kamerou,
pokusit se dohodnout na nějaké smlouvě (písemné, ne o penězích, ale pravidlech a řešení škod),
při neochotě volat městkou policii, hlásit neoprávněné vniknutí nejen na pozemek ale i na objekt
a dělat to opakovaně.
Nejlépe se taky dohodnout se sousedem, že nebrojíte proti němu (nevadí vám zisk z reklamy), ale že chráníte svůj majetek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]