Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak postupovat se špatným vodoměrem. Jako ted za ctrtletní obdobi jsem platila o 20 kubíků vody víc než minulé období. Tak jsem si včera večer zapsala vodoměr a do rána tam bylo cca 400 litrů vody, a to se jen v noci šlo na wc. jako únik vody jinde můžu vyloučit.
Ale jak postupovat, když si myslím, že vodoměr špatně měří a když to jenom nahlásím na vodárny, tak se bojím, že řeknou, že je to vše v pořádku a já zaplatím plnou částku na faktuře.
Máte prosím radu, jak to udělat aby se dokázalo, že vodoměr špatně měří nebo jak to pořešit. Děkuji předem za odpovědi. IVA
Musíte u dodavatele zažádat o přezkoušení vodoměru. V případě, že se potvrdí závada, bude zkouška zdarma a reklamaci odebraného množství Vám uznají. Pokud ale bude vodoměr v pořádku, zaplatíte nejen plnou cenu vody na faktůře, ale ještě k tomu i tu zkoušku vodoměru. Takže než podniknete tenhle krok, musíte mít 100% jistotu, že vodoměr měří špatně.
doplněno 29.04.14 09:15:400 l za noc jen na splachování je nesmysl. Někde je chyba a ve vodoměru to nejspíš nebude. Udělejte si nutnou zásobu vody a na nějakou dobu uzavřete kohout za vodoměrem. Pokud Vám i v tom případě cokoliv naměří, je vadný. V opačném případě hledejte únik vody (přes netěsnící splachovač, či kapající kohoutek toho dokáže protéct až neuvěřitelné množství).
Ahoj. Možná by se vyplatilo investovat 5-6 stovek a přidat ještě jeden vodoměr za ten VaKáckej.? Jak moc by se asi mohly lišit?Nalinkujte si tabulku a udělejte si několik dnů odečty spotřebované vody. Věnovat tomu chvíli, se asi může vyplatit. Když mě měřák střečkoval, udělal jsem si měření v běžném dnu po hodinách a později už jen po dnech. Potom se dají porovnávat rozdíly po týdnu a po měsících. Přívodní trubky, mohou být proti jindy, při nadstandardnímu odběru orosenější. Jděte si důsledně po těch trubkách a tam kde je nevidíte, si je musíte ošahat. Třeba na nějaký skoro skrytý únik narazíte. Ahoj.
Kontrolovali jste ty malé vrtulky? Pustíte vodu a hned vypnete. Vrtulka se roztočí, zpomalí a za chvíli zůstane v klidu. Pokud se stále točí, někde musí voda unikat.
doplněno 29.04.14 09:06:Máte vodoměr ve sklepě, nebo v šachtě?
doplněno 30.04.14 14:15:Takže to vypadá, že je opravdu vadný vodoměr. Při zkoušce se chyba jistě najde, a výměnu budete mít zdarma. Může přeskakovat číselník. Sice píšete, že máte vodoměr k rodinnému domku, ale není možné, že když se vodovod budoval (kdo ho budoval?), tak se zřídila nějaká odbočka k sousedům? A ti mohli začít čerpat vodu teprve nyní? Třeba jim došla ve studni. Sice nepravděpodobná možnost, ale někdy se dějí věci.
zažádejte si o přezkoušení a tím se vše zjistí
taky jsme to měli a vodoměr špatně ukazoval
Když jste stav vodoměru zapisovala, netočil se? Nemáte doma větší plastový kbelík s litrovou stupnicí? Nebo aspoň slušnou váhu, která by zvážila kbelík s vodou?
jsou to veliké společnosti a moc tomu, že by dali objektivní nález nevěřím. Nechala jsem to vyměnit a spotřeba klesla rapidně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.