Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodoměr v rodinném domě

Od: ivetinka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak postupovat se špatným vodoměrem. Jako ted za ctrtletní obdobi jsem platila o 20 kubíků vody víc než minulé období. Tak jsem si včera večer zapsala vodoměr a do rána tam bylo cca 400 litrů vody, a to se jen v noci šlo na wc. jako únik vody jinde můžu vyloučit.

Ale jak postupovat, když si myslím, že vodoměr špatně měří a když to jenom nahlásím na vodárny, tak se bojím, že řeknou, že je to vše v pořádku a já zaplatím plnou částku na faktuře.

Máte prosím radu, jak to udělat aby se dokázalo, že vodoměr špatně měří nebo jak to pořešit. Děkuji předem za odpovědi. IVA

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Musíte u dodavatele zažádat o přezkoušení vodoměru. V případě, že se potvrdí závada, bude zkouška zdarma a reklamaci odebraného množství Vám uznají. Pokud ale bude vodoměr v pořádku, zaplatíte nejen plnou cenu vody na faktůře, ale ještě k tomu i tu zkoušku vodoměru. Takže než podniknete tenhle krok, musíte mít 100% jistotu, že vodoměr měří špatně.

doplněno 29.04.14 09:15:

400 l za noc jen na splachování je nesmysl. Někde je chyba a ve vodoměru to nejspíš nebude. Udělejte si nutnou zásobu vody a na nějakou dobu uzavřete kohout za vodoměrem. Pokud Vám i v tom případě cokoliv naměří, je vadný. V opačném případě hledejte únik vody (přes netěsnící splachovač, či kapající kohoutek toho dokáže protéct až neuvěřitelné množství).

humbucker*

Ahoj. Možná by se vyplatilo investovat 5-6 stovek a přidat ještě jeden vodoměr za ten VaKáckej.? Jak moc by se asi mohly lišit?Nalinkujte si tabulku a udělejte si několik dnů odečty spotřebované vody. Věnovat tomu chvíli, se asi může vyplatit. Když mě měřák střečkoval, udělal jsem si měření v běžném dnu po hodinách a později už jen po dnech. Potom se dají porovnávat rozdíly po týdnu a po měsících. Přívodní trubky, mohou být proti jindy, při nadstandardnímu odběru orosenější. Jděte si důsledně po těch trubkách a tam kde je nevidíte, si je musíte ošahat. Třeba na nějaký skoro skrytý únik narazíte. Ahoj.

pohanka*
hodnocení

2x

Kontrolovali jste ty malé vrtulky? Pustíte vodu a hned vypnete. Vrtulka se roztočí, zpomalí a za chvíli zůstane v klidu. Pokud se stále točí, někde musí voda unikat.

doplněno 29.04.14 09:06:

Máte vodoměr ve sklepě, nebo v šachtě?

doplněno 30.04.14 14:15:

Takže to vypadá, že je opravdu vadný vodoměr. Při zkoušce se chyba jistě najde, a výměnu budete mít zdarma. Může přeskakovat číselník. Sice píšete, že máte vodoměr k rodinnému domku, ale není možné, že když se vodovod budoval (kdo ho budoval?), tak se zřídila nějaká odbočka k sousedům? A ti mohli začít čerpat vodu teprve nyní? Třeba jim došla ve studni. Sice nepravděpodobná možnost, ale někdy se dějí věci.

hodnocení

1x

Vodoměr se sám od sebe netočí.

hahanaj*
hodnocení

0x

zažádejte si o přezkoušení a tím se vše zjistí

taky jsme to měli a vodoměr špatně ukazoval

ivetinka*
hodnocení

A když vodoměr jako bude ukazovat dobře, tak to stejně zaplatím :)

Když jste stav vodoměru zapisovala, netočil se? Nemáte doma větší plastový kbelík s litrovou stupnicí? Nebo aspoň slušnou váhu, která by zvážila kbelík s vodou?

ivetinka*
hodnocení

jsou to veliké společnosti a moc tomu, že by dali objektivní nález nevěřím. Nechala jsem to vyměnit a spotřeba klesla rapidně.

ivetinka*
hodnocení

sami nevěděli kdy byla poslední výměna nebo cejchování, vyměnili mi to bez řečí a ani jsem nic neplatila:)

ivetinka*
hodnocení

Děkuji všem za rady, nechala jsem to vyměnit a je klidm spotřeba klesla rapidně. Iva

humbucker*

Ahoj. A jak tak najednou? Co se dá zjistit za tři dny?

doplněno 03.05.14 19:55:

Kdo to měnil? Jak se řešila ta faktura?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]