Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení TV na tenkou zeď

Od: zajda888® odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer,
je možné vrtat do zdi silné pouze 15 cm (cihla na šířku) otvory pro WESA držák televize?
A udrží ta zeď televizi o váze cca 7 kg?
Diky
doplněno 28.04.14 23:06: Jde mi o to,zda se na druhé straně zdi při vrtání třeba neodloupne omítka.
A při zavěšení televize,aby se nestalo totéž na mé straně zdi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud se s hmozdinkou trefite do cihly, nebude problém, pokud do mezery, použijte pro upevnění hmozdinky minimálně sadru, dostatečně dlouhé šrouby, cca 80mm, pak televize nespadne, při vrtání opatrně, ať nespadne omitka z druhé strany

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
do zdi silné 15cm lze bez problémů vrtat a i pověsit na ni tu TV, přesněji ten VESA držák. To, jestli se vám odloupne či neodloupne omítka, bude záležet na vaši šikovnosti - normálně by se to stát nemělo.
Pro vrtání ale nedoporučuju používat vrtací kladivo, použijte klasickou příklepovou vrtačku, protože kladivo má takovou sílu úderu, že si taky můžete uvolnit celou cihlu v té zdi (stalo se mi to).
Pevnosti a nosnosti zdi se bát nemusíte - na zdi tl. 15cm délky 340cm jsem po celé její délce měl pověšené horní skříňky kuchyňské linky a ani se to nehnulo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevidím v tom problém. Vrtání je otázkou šikovnosti a když nebudete vrtat hluboko, tak na druhé straně bude vše v pořádku. Já jsem měl léta na cihlové "štorcce" (cihla na výšku) zavěšenou hi-fi věž, která měla asi 10 kg a bylo to v pohodě. Zdravím!

dusger*
hodnocení

0x

Nemělo by se stát nic. Cihlu nesmíš provrtat celou, pak i jen trošku dobrá omítka udrží. Riziko je tu vždy, ale není velké. Použij vhodné hmoždinky a vruty, pak tv na zdi určitě udrží. Ale vrtej do cihly (i duté), díry ve spárách moc neudrží.

gfgf
hodnocení

0x

také si myslím, že to bude v poho..

hodnocení

0x

Nezapomeňte, že televize má být ve výši očí sedícího člověka. Jinak hrozí poškození krční páteře, od dlouhodobého záklonu hlavy bez pohybu. :-D

hodnocení

Mám to pod kontrolou,ale díky za připomenutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]