Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 měsiční vypovědní lhůta

Od: nortik* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

přebral jsem po otci byt jelikož odešel za přítelkyní a zvdal se tak práva na uživání bytu a byt byl přesaný na mě s tím, že jsem dostal cituji "Potvrzení prává uživání bytu dle ust. § 713 odst. 1 Občanského zakoníku.

Momentálně zvažuji, že odejdu z bytu, ve kterém bydlím, ale momentálně nevím zda se na mě stahuje 3 měsiční vypovědní lhůta a budu muset ještě další 3 měsíce platit nájemné a věci k tomu spojené?

Děkuji za odpověď.

doplněno 28.04.14 16:51:

No problém bude asi v tom, že jsem žadnou smlouvu o pronákmu nedostal, ale dostal jsem tenhle tohle potvrzení jí jsem psal.

Víz: obrázky, které jsem přiložil.

Děkuji za reakce a odpovědi.

3 měsiční vypovědní lhůta
3 měsiční vypovědní lhůta #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono to bude ve Vašem případě trochu složitější. Z přílohy je patrné, že se původně jednalo o služební byt (kde platila trochu jiná pravidla).

Cituji z Vaší přílohy: "... vzniklo právo užívat byt až do zajištění odpovídající bytové náhrady dle rozhodnutí příslušného soudu na základě podání návrhu na vyklizení bytu, případně do dobrovolného vyklizení bytu..."

Podle Nového Občanského zákoníku se bytové náhrady již neposkytují, takže v podstatě Vaše užívací právo zaniklo. Jestliže soud rozhodl, že máte po přidělení bytové náhrady byt opustit, nemáte vlastně v bytě už co dělat. V tom případě by asi nebyl problém ukončit nájem okamžitě. Jenže tomu se bude možná pronajímatel bránit. Snažte se s ním dohodnout na nějakém rozumném kompromisu.

nortik*
hodnocení

No žadný soud neproběhl, prostě jsem dostal tohle právo a bylím tu až 3 rokem, ale momentlně zvažuji o koupě domu.

Nedostal jsem ani smlouvu tak nevím zda se na mě povinost vztahuje s tím,že je 3 měsiční lhůta.

lulan

U RPG bytu je standartní doba výpovědi 3měsíce ,to znamená ,že když bys zítra dal výpověd ,tak nájem budeš platit do 31.8.2014. Do 1.9 2014 musí být BYT v původním stavu a vymalovaný...pak ti vrátí kaukci kterou jsi zřejmě dával při přidělení bytu ...tak to měl při odchodu od lapky Bakaly můj kolega z práce.

nortik*
hodnocení

Ano to všechno vím, ale je tu pořád otázka, že nemám najemní smlouvu. Byt mám právo využívat dle toho práva uživaní bytu. Kauci jsem neplatit z bytu se odhlásil otec a tím pádem zanikla jeho smlouva a já dostal právo na uživání bytu.

au1
hodnocení

0x

tak tady asi nikdo nebude vědět, jakou máte smlouvu o nájmu, ne? :D podívejte se do ní, co je tam psáno o ukončení nájemního vztahu, a podle toho se zařiďte

nortik*
hodnocení

Právě, že žadnou smlouvu nemám.

juk
hodnocení

0x

Kdy jste takové potvrzení dostal?

nortik*
hodnocení

2.9.2011 jíž je psáno na kopii dokumentu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, z pronájmu bytu můžete odejít výpovědí nebo dohodou. Kontaktujte svého pronajímatele (dle náj. smlouvy) a řeště to s ním. Pokud přistoupí na dohodu (vzdá se třech nájmů), tak je to pro Vás lepší. Ale, může trvat na výpovědi a naplnění výp. lhůty viz NOZ. A to jsou ty tři měsíce. K dohodě by byl pronajímatel přístupnější, když za sebe do bytu seženete náhradu. Zdravím!

doplněno 28.04.14 20:19:

nortik - odpovídal jsem na Váš dotaz ještě před Vaším doplněním informací - a tedy nepřesně.

V tomto případě to bude tak, jak píše kolega @magdon . Kontakt na tom Potvrzení je, tak se tam zkuste informovat a dohodnout.

doplněno 02.05.14 19:52:

nortik - už jste kontaktoval s dotazem majitele bytu? Co jste se tam dozvěděl?

nortik*
hodnocení

Dobrý den,

ano už jsem volal na zakazníckou linku RPG byty. A tam mě operátorka zdělila, že se na mě vztahuje 3 měsiční vypovědní lhuta s tím, že když jí dostanou k poslednímu v měsicí vypověd se počítá od nasledujicího měsíce.

Ale chtěl bych se práve dozvědět zda jsem nucen platit tuto 3 měsiční výpovědní lhůtu i když nemám najemní smlouvu a jenom tohle právo uživání bytu. Evidentně mě to zodpověděl "magdon"

Musím si tam zajed osobně a poptát se na více věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]