Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drahé intalaterské práce

Od: restart* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci poradit ohledně konečného vyúčotvání, které mi poslal "náš" instalatér.

ve zkratce se dělalo následující: Rozvody topení v mědi pro 8 žebříků, pokládka podlahového topení cca 400m2 (4 okruhy). Osazení kotelny. rozvody kanalizace a vody v celém domě (pár metrů jelikož vše je nad stoupačkama).

Topení vychází: 89.000,- včetně revize plynu a komínu (pouze práce, materiál jsme si dodávali sami)

Voda a kanalizace 77.000,- i s materiálem

Byly jsme domluveni na 60tis za práci na topení, a cca 30tis za kompletní kanalizaci a vodu. Nicméně on poslal toto...viz příloha...

děkuji za názory.

doplněno 28.04.14 14:34:

8 radiátorů, ne žebříků :)

doplněno 28.04.14 14:54:

Topení bylo domlevno na 60tis, on tvrdí, že říkal 60tis rozvody mědi a pex trubek. kompletace kotelny prý v tom nebyla. a já tvrdím, že kompletace kotelny v tom byla. žádný papír podepsaný na to nemáme...

na kanalizaci a vodu byla domluvena cena 30.000,- opět bez SOD...

já řeším to že zda reálně by na tyto peníze měl nárok - protože i kdyby domluva nebyla tak mi to přijde jako hoooodně předražené...

doplnuji přílohy..

Drahé intalaterské práce
Drahé intalaterské práce #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přílohu zatím nevidím.

SOD máte?

Položkový rozpočet máte?

Pak můžeme diskutovat dál.

Pokud jste byl s instalatérem domluven "per huba" potom celkem nevím co řešíte (a co řeší on) pokud nemá od Vás

odsouhlasené vícepráce.

Příště budete poučen..

doplněno 28.04.14 15:08:

Nárok nárok..

Vy tvrdíte že ne, on že ano..Pokud to půjde k soudu, je to otázka lepšího právníka.

Pokud jste si jist svou pravdou, neustupujte.

Materiál má vypsaný dost podrobně, byť takto se rozpočet nedělá..

Montážní práce pak má hodně svérázně oceněné.

Bylo by velmi zajímavé to přepočítat podle bežných zvyklostí a pravidel URS..

Samotného by mne zajímalo kolik by to vyšlo, ale zrovna se nenudím..a čas nato nemám.

restart*
hodnocení

Takhle ten materiál vypsal až když jsem po něm chtěl položkový rozpočet toho co chce zaplatit...

kdybych se nebyl jistý tak do sporu s ním nejdu, ale vím jak to bylo.

nicméně jak říkáte - já mám svou pravdu a on má svou...a je to o tom že já mám peníze a zaplatil jsem mu jen to co si myslím že měl dostat a ani o korunu víc..a on chce dalších 70.000,-

Dá se to hodně objektivně spočítat..

A potom budete mít "navrch".

Nicméně na to bych potřeboval tak 3h volna..a ty opravdu nemám.

Zkuste to s ním"po dobrém"...a řekněte mu, že si to necháte přepočítat dle ceníku URS.

Uvidíte jak bude reagovat.

Pokud se bude cukat, tak bych si na Vás (někdy:) snad pár hodin našel.

luban*
hodnocení

0x

u mě dělal instalatér za 150,-/hod a ne 500,- to je masakrt, už jenom na tomhle vám ta cena neskutečně naskáče. nic byhc neplatil a hádal se!

restart*
hodnocení

jo to tam teď podle mě honí cenu aby to měl čím odůvodnit... jinak by mui to vyšlo o 50tis míéně a to nepotřebuje...

martondra

3 platky do pilky 372KC.Ja jsem nasel 3platky za 15Kc.Nektery ceny tam jsou fakt premrsteny.Dal to raci nebudu cist

uzzase
hodnocení

0x

Nemělo by se účtovat práce za jednotku např. za m2? Účtovat si hodiny je nicněříkající údaj, který nelze porovnat s ostatníma řemeslníkama nebo firmama. Už z toho důvodu bych do toho nešel. Typický podvodník.

Samozřejmě...v drtivé většině případů se ve stavebních cenících používají jednotkové ceny.HZS se používá poměrně zřídka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]