Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o posouzení přiloženého rozpočtu. Vypracovala ho pro nás jedna malá firma, ale nevím, jestli jsou ceny normální (vysoké? nízké?).
Jde o rozpočet na zateplení stěny rodinného domu. Stěna má 80 m2, zateplení polystyrénem tl. 100 mm + zrnitá oítka. Je to stěna bez oken.
Moc vám děkuju a mějte se pěkně
Osobně se mi zdá nabídka celkem vysoká, ale je to asi tím že mám trochu jiný pohled na stavební činost.
Pokud je tedy stěna rovná, celkem v dobrém stavu. Bez foto nebo prohlídky se to dá špatně posoudit.
Samotný matriál Vás bude stát do 300,-Kč/m2, celkem tedy 24 000,-Kč.
Lešení Vám ve spoustě stavebnin zapůjčí při nákupu zdarma a jestli tedy dáte firmě 60 000,- za práci je jen a jen na Vás.
doplněno 27.04.14 13:33:Ano materiál opravdu bude stát maximálně 300,-Kč a když se budete snažit, tak se vejdete do 200,-Kč/m2
lepící PUR pěna = cca 20,-Kč/m2
2x fasádní lepidlo (cca 2x 4kg/m2) = 50,-Kč/m2
perlinka = 15,-Kč/m2
silikátová omítka/... (cca 2,5kg/m2) = 100,-Kč/m2
Jestli stavebniny u Vás půjčují lešení zjistíte konkrétním dotazem.
Myslím si že rozumná cena za práci je 400-500,-Kč/m2 jak pro Vás, tak pro firmu.
Případně pokud se jedná opravdu o rovnou stěnu bez oken a dalších složitostí, tak nalepit EPS a zastěrkovat perlinku zvládne skoro kdokoli. Na firmu pak můžete nechat jen finální vrstvu. A cena bude zase úplně jinde.
Jinak na Vašem místě bych zauvažoval o větší síle izolace. Jak vidíte tak je to ta skoro nejlevnější položka v rozpočtu.
Opravdu stojí materiál jenom 300 Kč + lešení zdarma. A těch 60 000 za práci se Vám zda hodně? Taky by mě zajímalo jak dlouho by trvalo zateplení např. dvěma řeeslníků. Moc děkuju
Děkuji za opravu, opravdu jsem to přehlédl.
Takže cena EPS nebude 60,- ale 120,-. Nicméně stejně se vejdu do 300,-
Děkuji za odpověd.
Dnes jsem to konzultoval s majitelem firmy a ten mi řekl, že výše uvedená cena 1050 Kč/m2 platí v případě zateplení menšího rozsahu. Pokud bych si nechal zateplit celý dům (230m2) byla by cena 900 Kč/m2. S tím se nedalo jinak než nesouhlasit . Jinak cena za materiál je 400 Kč/m2 (bez DPH) - firma používá certifikované zateplovací systémy + ve vašem výpočtu chybí např. hmoždinky, penetrace, folie na okna a nevím co ještě. Cena práce je potom těch 500 Kč jak jste psal. Navíc dostanu záruku na fasádu 10 let + dohled autorizovaného inženýra (pan majitel). Firma má taky u nás ve městě skvělé reference. Jo a taky se nemusím vůbec o nic starat. Takže tak.
Mě dělali zateplení taky 100 mm asi za polovinu vč. materiálu. Co vím tak za 1 m2 natažení omítky chtěli 70,- Kč/m2 za práci. Toto je hodně drahé.
To je pěkně drahý zateplení. S takovou firmou bych se hnedka rozloučil. Já nechl zateplit barák (polyš 50mm) + akrylát barva a celý mě to stálo se vším všudy i s lešením a parapetama 155 tisíc RD byl cca 270m čtverečních
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.