Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení plovoucí podlahy na dlažbu

Od: honza1673® odpovědí: 4 změna:

Hezký den všem,

Propojil jsem dvě místnosti odbouráním příčky. V nově vzniklém prostoru bych rád napojil plovoucí podlahu na stávající dlažbu. Betonová podlaha je celkem rovná, problém je ovšem v tom, že při položení podlahy vznikne mezi ní a dlažbou výškový rozdíl cca 10-12 mm. Dalo by se to zvednout nivelačkou, ale to se mi vzhledem k rovnosti podlahy nechce. Má někdo zkušenost s tím, co zvládne přechodová lišta? Mně připadá, že 12 mm je na přechodovou lištu moc a jiné řešení mě nenapadá.

Dík Honza

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste se podívat sem:

detalon.cz/...

Napojení plovoucí podlahy na dlažbu
qa*

Ano,
mám podobné lišty, není to problém.
Původně jsem chtěl šroubovací (do mezery mezi kritinami dát hmoždinky), ale nakonec jsem dal lepící.
Po pěti letech pořád v pohodě a nevadí ani, že svépomocně položená dlažba není tak úplně stejně vysoká :)
.
Nemá to problém přejet ani vysavač-robůtek.

kono
hodnocení

0x

12 mm pohodě, mrkni třeba na shprofil.cz/...

qa*
hodnocení

0x

Pokud plovoucí podlaha ještě není položena, dá se podložit (zelené polystyrenové desky, cca 5mm).
Ale pokud je, tak to chce nějakou pěknou lištu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]