Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis domu na syna

Od: profik8* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat,chtěl bych přepsat dum na syna,ale mám ještě dceru ktery nehodlám dát ani kousek,tak jsem se chtěl zeptat jestly když přepíšu dum na syna bude muset dceru nějak vyplatit nebo něco takového?pokat ano tak by mne zajímalo jak to mu předejít.děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x

Funguje to jak pisete. Napisete darovaci smlouvu, vklad na katastr a nechate zapsat. Dokud zijete, tak je to ciste vas majetek a muzete si s nim delat co chcete (treba jej i prodat).

kangaroo*
hodnocení

1x

Ještě bych doporučil si tam dopsat podmínku na věcné břemeno o tzv. "dožití" pokud bude syn synem, tak mu to nebude vadit :) Pokud máte více RD, tak moje doporučení asi nebudete rešit.

hodnocení

1x

Souhlas s ostatnimi. jen dodam ze k dalsimu vyporadani zaveti se bude prihlizet k tomu, co bylo darovano za zivota.

,,Může mu to jako být prodáno,,,čili ne jako dar

doplněno 05.05.14 15:14:

,,má matka dala synovi mýmu chatu a nedostaly jsme se sestrou nic.

buss
hodnocení

0x

Není to tak jednoduché někoho obejít jen tak, mrkněte do OZ, (vydědění, započítání).

hodnocení

0x

Podobrý problém se tu již řešil. Jenom by bylo dobré nastudovat, jaké změny nastaly v novém občanském zákoníku. https://www.poradte.cz/spolecnost/12784-darovani-nemovitosti-jen-jednomu-diteti.html

hodnocení

0x

Vážený,,,za vašeho života můžete darovat svůj majetek komu chcete .I bezdomovci,horší je napsat závěť ,,tam by se to už rozdělovalo...

figurek*
hodnocení

0x

Ano, dům můžete na syna převést a tím se z něj stane dům vašeho syna. Přepis nemovitosti je práce pro notáře.

Ale dobře si uvědomte, že po přepisu na syna váš dům už nebude váš. Pouštíte se na hodně tenký led.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]