Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zašedlá spárovací hmota

Od: fliky odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, máme problém se spárovací hmotou. Na zdích obkladů je spára podle vzorníku správná- hnědá. Ale spáry na podlahách jsou zašedlé, mají jinou barvu než mají mít. Přitom šlo o stejné šarže, úplně stejný postup jako při spárování obkladů na zdi. Přesto je výsledek zcela odlišný. Páci prováděl zedník, kerý má čtyřicetiletou praxi v oboru. Nářadí použil nové. Prosím o radu, v čem je chyba a jak to napravit?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepíšete, zda je spárováno čerstvě nebo již před nějakou dobou. V prvním případě by zřejmě šlo o drobnou ochylku ve výrobní šarži spárovací hmoty. Ve druhém případě o normální jev, kdy hmota na podlaze mění původní barvu díky prachu a nečistotám na zemi a častějšímu stírání vodou a mycími prostředky. Z toho plyne, že nemá smysl se odlišným odstínem nějak vzrušovat, po určité době je barva spár na podlaze vždycky jiná, než jste původně zamýšlel. Bohužel.

fliky
hodnocení

Zaspárováno je asi týden. Jeden den jsme zaspárovali a druhý den už to bylo takto špatné. Stalo se nám to i v případě modré i hnědé barvy.

Nevím ,přijde mi to divné .Osobně jsem před x roky dělal dlažbu,druhý den zaspáruji,ale nevyšla tak polovinu jsem nezaspároval,jenže problém byl ,že to tylo hned po novém roce a ona prodejna měla týden zavřeno (inventury atd) a v dalších tento odstín nebyl,všechny přibližné byli o dost světlejší (odstín nwn,jen že byla červená),nakonec říkám mámjen týden dovolené,dál čekat nemohu,jezdil jsem pryč a o víkendech jsem byl rád že mám oraz!Koupil a udělal jsem to tou světlejší - po dospárování to bylo vidět jen ve spojích původní a nová světlejšípo měsících provozu to již nepoznám kde je která,a to,že jsou spáry v podlaze jiný odstín než na obkladu,bych vůbec neřešil! Ale nevím jak to máte vše sladěné,takže asi máte smolíka a koupil jste dva různé odstíny s tím že byl šp.obal!

fliky
hodnocení

Také jsme si nejdřív mysleli, že je to jiný odstín než na zdi, jenže ona není ta barva zešedlá na celé podlaze ale jsou tam fleky. Kousek hnědé a kousek šedé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]