Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat , před 2-mi měsící jsem si koupil ruční pilku na dřevo BAHCO za 789 Kč.
Chtěl jsem kvalitní pilku na běžné práce , abych se nenadřel , byla pořád ostrá a nemusel fut kupovat novou a novou. Na specializované prodejně mi řekli , že tadle vydrří minimálně 5 let krásně ostrá , já jí mám ale přes 2 měsíce a již je tupá a zuby již nejsou černé ( zakalené ) ale normálně stříbrné jako pilka. Chtěl bych se zeptat , jestli je to normální či nikoli a jestli mám právo na výměnu. Děkuji.
Každá pila se musí ostřit, taková, která to nepotřebuje neexistuje. Mohlo se stát, že pokud řežete příliš tvrdý mateiál se vám povedlo zuby nadměrně zahřát, pokud je to občas a po krátkou dobu tak se u kvalitní pily nic nestane, ale pokud se to často opakuje a zahřátí tvrá dlouho může dojít k něvratnému poškození pily.
jedna z recenzí na pilky BAHCO
Řezná čepel má černou povrchovou úpravu, která se po delším používání opotřebuje. Z výroby je Bahco dostatečně ostré, avšak pozdějšímu broušení se nevyhnete.
který typ pilky máte?
jinak mimo broušení je možno zakoupit pouze list pilky, ale každé dva měsíce ... trochu drahé, raději brousit
Bahco patří mezi nejlepší pily. Černý povrch se ošoupe, to je normální. Rychlé tupení normální není, tipuju na špinavé dřevo - písek, zbytky omítek atd. = brusivo které otupí i kalenou ocel.
Pokud máte pochybnosti, tak můžete reklamovat. Stačí změřit tvrdost a je jasno jestli jde o zmetek nebo řezání v písku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.