Nejste přihlášen/a.
dobrý den, potrebuji poradit zda je bezpecné a vyhovujicí používat starý gril :Etagril elektrický infragril typ 140 gril je zachovalý udržovany čistý a méně používaný děkuji je mi ho líto vyhodit je vsestraný dá se v něm péct,vařit,smažit,grilovat apod. takový vsestrany nemuzu sehnat kdyby mel nekdo tip na naky podobny gril tak bych poprosil o zaslaní odkazu díky
Dobrý den, nelze nadálku zaručit že je nějaký elektrospotřebič bezpečné používat. Máte-li na mysli nebezpečí úrazu elektrickým proudem, tak myslím, že stáří by nemělo nic změnit na tom, že je ochranný vodič vodivě spojen s obalem, případná porucha by pak způsobila "vypadnutí" jističe. Pro stoprocentní jistotu bych Vám doporučil udělat jednoduchou kontrolu - prohlédnout přívodní šňůru nemá-li poškození či není zpuchřelá, (nechat)proměřit odpor mezi dutinkou na zástrčce a kovovým obalem a odpor mezi kolíky na zástrčce a obalem kvůli zhoršenému izolačnímu stavu který by běžný jistič neodhalil.
Pokud není gril viditelně poškozený, asi bych se toho nebál - ETA není špatná značka. Já jsem koupil na chatu el. troubu s otočným grilem značky PRIMO - bohužel už se neprodává. V podstatě stejný typ je: sandi.cz/... V troubě kromě grilování upečete buchty, maso, zapečete těstoviny, rozpečete pečivo a další a další použití. Máte záruku a jistotu (jedná se o českého výrobce), že seženete i případné náhradní díly.
Některé spotřebiče používáme i daleko déle, bez jakékoli kontroly.
Jako elektrikář bych Vám doporučil revizi spotřebiče, abyste měl klid a papír s kulatým razítkem.
Jako člověk bych ten gril používal do té doby, než přestane fuyngovat...
Tak si z toho vemte, co chcete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.