Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal jak nelpépe postupovat proti sousedovi, který si zřídil hnojniště pro slepice cca 3 metry od okna naší ložnice přímo na okraji našeho pozemku. O poklízení se prakticky nestará na zahradě se při mírném vánku vůbec nedá vydržet.Děkuji
Ahoj. Sousedovi slepice nesmrdí. Ty smrdí vám. Vlastně ony smrdí normálně všem. To co asi nejvíc smrdí, nemusí být hnojiště, ale slepičí výběh, s hnijícími zbytky všemožného krmení, v nakvašeném stavu. Zažil jsem něco podobného v sousedství. To pak zavane i přes dva baráky a dvě zahrady. Být tomu poblíž, tak nekompromisně deratizuju. Do úplného vyhubení.
Dobrý den,dle vašeho dotazu soudím,že možnost nějaké domluvy asi není možná. Nový občanský zákoník odebral obcím pravomoci řešit takové případy a možností je občanskoprávní spor u soudu. Teď tedy ovšem cituji nedávnou reportáž v televizi. Já osobně bych prvně zkusil navštívit nejbližší hygienickou stanici a tam se informoval. Třeba nějaká norma existuje aby člověk nemusel celou noc dýchat slepičí h...a.
Pokud jste na vesnici a ne ve městě, tak je celkem běžné, že se tam vyskytují i různá užitková zvířata. Můžete zkusit sousedovi navrhnout přesunutí hnojiště, pokud nemá nějaký zvláštní důvod, proč ho umístil u Vaší ložnice, nemá důvod nevyhovět. Jinak další možností je pořídit si vlastní užitková zvířata a uvidíte, že budou smrdět podstatně méně, než ta sousedova.
Tak bohužel diskuze slušná nikam nevedla, ptal jsem se ho na vše možné a prostě nemá zájem. Jediné co mi řekl, že si můžu postavit vyšší zeď pokud chci. Teď má cca 1,5m. Teď má zeď jen 2m na šřku a 1,5 na výšku. Zeď je z jedné strany. Z druhé strany je odkryto, takže když fouká vítr je to všude. Kdybych byl ochotný zainvestovat i do druhé zdi a zastřešení myslíte, že by to pomohlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.