Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedovi smrdí slepice

Od: slepice odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal jak nelpépe postupovat proti sousedovi, který si zřídil hnojniště pro slepice cca 3 metry od okna naší ložnice přímo na okraji našeho pozemku. O poklízení se prakticky nestará na zahradě se při mírném vánku vůbec nedá vydržet.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Sousedovi slepice nesmrdí. Ty smrdí vám. Vlastně ony smrdí normálně všem. To co asi nejvíc smrdí, nemusí být hnojiště, ale slepičí výběh, s hnijícími zbytky všemožného krmení, v nakvašeném stavu. Zažil jsem něco podobného v sousedství. To pak zavane i přes dva baráky a dvě zahrady. Být tomu poblíž, tak nekompromisně deratizuju. Do úplného vyhubení.

hodnocení

0x

Dobrý den,dle vašeho dotazu soudím,že možnost nějaké domluvy asi není možná. Nový občanský zákoník odebral obcím pravomoci řešit takové případy a možností je občanskoprávní spor u soudu. Teď tedy ovšem cituji nedávnou reportáž v televizi. Já osobně bych prvně zkusil navštívit nejbližší hygienickou stanici a tam se informoval. Třeba nějaká norma existuje aby člověk nemusel celou noc dýchat slepičí h...a.

slepice
hodnocení

Tak hygiena mi řekla že nic s tím nezmůžou.

hodnocení

0x
Zkuste na něj jít s Občanským zákoníkem
Omezení vlastnického práva
§ 1013
(1) Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání pozemku; to platí i o vnikání zvířat. Zakazuje se přímo přivádět imise na pozemek jiného vlastníka bez ohledu na míru takových vlivů a na stupeň obtěžování souseda, ledaže se to opírá o zvláštní právní důvod.
Operujte mírou nepřiměřenou místním poměrům... 3 metry opravdu nejsou přiměřené, ani v případě, kdy by se o to hnojniště náležitě staral.
A jak daleko je Vaše studna?
doplněno 24.04.14 16:00: Večer to rozvinu,vydržte!
slepice
hodnocení

Vzdušnou čarou 9m. Otázkou je když to není příměřené co s tím můžu dělat?

rv*
hodnocení

0x

Pokud jste na vesnici a ne ve městě, tak je celkem běžné, že se tam vyskytují i různá užitková zvířata. Můžete zkusit sousedovi navrhnout přesunutí hnojiště, pokud nemá nějaký zvláštní důvod, proč ho umístil u Vaší ložnice, nemá důvod nevyhovět. Jinak další možností je pořídit si vlastní užitková zvířata a uvidíte, že budou smrdět podstatně méně, než ta sousedova.

hodnocení

0x
Slepice jsou cejtit, uznávám. Ale až se kvůli slepicím dostaneš se sousedem do sporu a on se naštve a pořídí si prasata, ještě ho budeš prosit na kolenou aby tam dal zpátky slepice.
Je to těžká situace a věřím, že se nějak inteligentne domluvite.
slepcice

Tak bohužel diskuze slušná nikam nevedla, ptal jsem se ho na vše možné a prostě nemá zájem. Jediné co mi řekl, že si můžu postavit vyšší zeď pokud chci. Teď má cca 1,5m. Teď má zeď jen 2m na šřku a 1,5 na výšku. Zeď je z jedné strany. Z druhé strany je odkryto, takže když fouká vítr je to všude. Kdybych byl ochotný zainvestovat i do druhé zdi a zastřešení myslíte, že by to pomohlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]