Nejste přihlášen/a.
Bezohledný soused postříkal nějakým postřikem plevel na svém pozemku i okolo našeho plotu z pletiva. My máme ve vzdálenosti 60cm od plotu zasazeny 2 řady mladých 3 letých habrů (celkem asi 150 ks)a ty začaly žloutnout a asi uschnou. Pravděpodobně vítr zanesl na ně postřik. Jak mám řešit problém se sousedem? Přestože jsem už několikrát měla k jeho jednání výhrady, doposud jsem mlčela, ale teď musím jednat.
Dobrý den, počkejte, zda stromky uschnou a pořiďte si fotky. Vzneste dotaz na souseda, zda skutečně stříkal a čím. Požadujte od něho náhradu škody. On se bude asi bránit a Vy mu pohrozíte žalobou. Potom zajdete za advokátem a ten Vám za Vaše peníze řekne, zda má smysl se soudit. A podle toho se rozhodnete - vztahy sousedské budou narušeny. Zdravím!
No já bych nečekal a pořídil dokumentaci hned,dokud je jeho zásah viditelný. Podle výše škody to pak řeší příslušný obecní úřad nebo soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.