Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě domu

Od: podol odpovědí: 8 změna:

dobrý den ,mam na vas dotaz chci koupit chalupu sepíšu smlouvu s majitelem a zajdu na katastr co potřebuji za formuláře?

a druhý dotat z mohu to koupit jenom ja nebo jako společné jmění manželu,majitelem bych byl zapsaný já manželka o to ví

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Ke vkladu na.katastr potrebujete smlouvu s overenyma podpisama a navrh na vklad - forkular najdete na strankach katastru. Smlouvu doporucuju nchat sepsat pravnikem. Tech 5000 se v rozpoctu koupe ztrati. Pravinka muzi doporucit, ale zalezi odkud jste a pres SZ.
podol
hodnocení

děkuji a mohu to koupit jako ja i když jem ženatý nebo to musí byt jako spollečný jmění manželu

paw*
To se radeji poptejte toho pravnika. Ale myslim, ze to bude majetek nabyty v manzelstvi, tak pujde do SJM.

To záleží na tom, co jsou to za peníze, za které budete kupovat. Pokud společné, tak to jde do SJM. Pokud to jsou peníze, které jste Vy zdědil, nebo dostal darem, tak můžete koupit sám.

Jinak teoreticky můžete jako jediný vlastník vystupovat i v případě koupě ze společných peněz, ale v případě rozvodu počítejte s tím, že to stejně půjde do vypořádání SJM, je lepší to tam dát rovnou.

kedar76
hodnocení

peníze dostanu od od otce bude tam mít moc jezdit do smrti jak to ošetřt smouvou mezi náma jak by měla vypadat děkuji ověříme podpisy na matrice

Lze tam teoreticky zřídit věcné břemeno užívání, tedy pokud s platností NOZ ještě něco takového je. V tomhle by Vám určitě pomohl právník, včetně sepsání příslušné smlouvy.

paw*

Zajdete za tim pravnikem. Tech par korun za to stoji.

Jinak lze zridit vecne bremeno. Dalsi varianta je ta, ze to otec koupi a vam to daruje a v ramci darovaci smlouvy vecne bremeno zridite urcite. Resil jsem to nedavno. Tim se mozna i vyhnete tomu, aby byl dum v SJM.

podol
hodnocení

děkuji za rady jedná se mě o to že kupní smlouvu budeme sepisovat mezi sebou sami a s otcem chci sepsat nějaký papír mezi náma jako o užívaní nevím jak to tam přesně definovat.

a kdýž mě daruje peníze jaký je postup,musí se něco platíd jako dań atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]