Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik vody

Od: bono* odpovědí: 3 změna:

Zjistil jsem únik vody ze zapuštěného bazénu. Ztrácí se mi cca. 1 cm vody každý den , myslím si že to není odpařováním, voda je ještě studená a v zastřešení větrám. Bazén jsem naplnil nad trysky ( ale pod skimerem, takže ve skimeru to není).Výrobce mi řekl že mám pozorovat kde se únik zastaví. Prý to může být únik přes trysky, nebo světlo... Když jsem bazén začátkem dubna odzimovával tak tam bylo snad jen o 10 cm méně ,to se mi zdálo normální za 7 měsíců. Takže na to světlo které je neustále pod vodou mi to nevypadá , skimer taky ne. Neporadíte mi prosím někdo jak postupovat? Děsím se že budu muset nechat rozkopat okolí bazénu. Jak se taková závada dnes pozná a opraví. Děkuji.

doplněno 01.05.14 14:10:

opravdu nikdo neporadí?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A ten bazének je plastový tvrdý, nebo plachtový? A je zahrabaný až po okraj? Pokud v něm ve stěně není nic vidět, bude asi potřeba se prohrábnout z vnějška k čemukoliv, co je přidělaný ve stěnách. Tam by mohl být problém. Jestli ten materiál bazénu může nějak propouštět nějakými mikro otvůrky?

doplněno 27.04.14 22:39:

Tak Bono. Co je nového v tvé věci?

bono*

díky za odpověď. bazén je plastový tvrdý , zapuštěný v zemi, obezděný. Okolo bazénu je límec z pískovce.Děsím se toho že by se muselo kopat. Nevím proč ale mám pocit že problém bude v úniku přes trysky , ale fakt nevím. Prý mám sledovat kde se únik zastaví. Napadla mě taková věc že kdyby se opatrně oddělal pískovcový límec tak by se opravář bez kopání dostal k trubkám které vedou o trysek k filtrační šachtě a jsou vedeny okolo bazénu. Nebo to může prý být světlem které je na boku bazénu ve vodě, prý tam někdy odejde těsnění. Nepředpokládám že by byl únik ve dnu, to by přes zimní měsíce unikla všechna voda, myslím. Zoufalá situace, nevím jak se takové chyby najdou a jak opraví.

bono*
hodnocení

Bohuzel nic noveho.Unik vody se zastavil, v horni casti trysek. Dal uz se denne ztraci 0,3mm. Problem je v tom ze nevim cim je unik zpusobeny a obavam se ze potrubim od trysek ktere vede v zebrech po obvodu bazenu. Firma ktera to delala, Diamant, ti sice prijedou ale uz avizovali ze to bude asi problem, tzn. moc se nam do toho nechce, radeji prodavame.Na netu jsem nenasel firmu ktera je schopna takovy problem řešit. Takže smiřuji se s tim, že letošni sezonu nejak vydrzim a budu hledat firmu ktera to zasype, zlikviduje.Nez rozkopat cely bazen okolo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]