Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Moje relativně nová pračka Indesit vyhazuje pojistky v celém domě, při bezprostředním zapojení do sítě. Jedná se o typ T2006C. Nevím si rady.
Jaké je nejčastější příčina?
Děkuji.
Nejčastější příčina bývá vadné topné těleso...
Jinak to může být i proseklý přívodní kabel, nebo cokoli jiného.
Začalo to dělat z ničeho nic, nebo po nějakém stěhování atd...?
Dělá to hned po zapojení pračky do sítě, nebo až když se spustí cyklus?
doplněno 23.04.14 15:25:Koukám že blbě čtu
Vsadil bych to na ten kabel, případně špatně zapojenou zásuvku.
Relativně nová pračka - předpokládám, že je delší dobu provozována bez problémů.
Bezprostředně po zapojení do sítě - předpokládám, že je pračka vypnutá a zasunu zástrčku do zásuvky a schodí hlavní jistiš.
Takže jde o silný proudový náraz, který bývá docílen zkratem. Z toho usuzuji možné závady.
Vadná zásuvka - po zasunití zástrčky se uvolněné dráty zkratují.
Vadná zástrčka - vadný kabel - vadná svorkovnice u pračky.
Pokud je výklad popisu závady správný, tak jiná závada být nemůže.
doplněno 24.04.14 18:24:Po doplnění otázky je vše jináč a co jsem uvrdl možné závady je v pořádku. Režim "on" je zapnutí pračky a je něco zkratované za vypínačem. Rozebrat a zjistit co. Je to velké množství příčin.
A taky to může být vlhkost(někde se tam dostala na živou část voda), a nepadají "pojistky" ale proudový chránič...
Nejlépe rozebrat pračku, a vzít alespoň ohmetr(multimetr - cca 100kč u čonga) a měřit. (Napsal bych nezapomenout vypnou jistič při měření, avšak v tomto případě si to pravděpodobné pračka ohlídá...)
Pračka sloužila dobře a spolehlivě, to ano. Možná jsem asi plně neupřesnil ono "bezprostřední zapojení do sítě", když pračku zapojím do režimu "on", pak to vyhazuje hlavní jistič, ale jinak nezlobí, když je jen tak zapojena do zásuvky (ano vyjádřil jsem se špatně, za to se všem omlouvám) .
Zdraví: Josef
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.