Nejste přihlášen/a.
Potřebuji koupit závěsný plynový kotel, kombinovaný i pro ohřev vody pro rodinný domek - 24kW. Dokážete doporučit nějakou spolehlivou značku nebo typ? Děkuji za typy..
Já bych asi nedoporučovala thermonu - máme ho v pronajatém bytě a stále na něm máme nějaké opravy, (když nepočítám každý rok revize tak asi 2x ročně na něm něco odejde). Je zde instalován 5 let. ted nám odešel panel, nejde spravit musí se rovnou celý vyměnit. Takže doma mrznem protože je jen na objednávku.
Měl jsem pětadvacet let Junkerse a v pohodě. Teď mám pět let Dakon, který mi doporučil známej topenář, kterej mi renovoval topení a zatím dobrý . Chtěl jsem dostupný opravy a servisáka v místě.
Ještě řešíme jestli vzít ohřívání se zásobníkem (cca 50 l) nebo kotel s průtokovým ohřevem. Jaké jsou výhody a nevýhody?
mám zásobník a vedle i průtokáč. Takže jedině se zásobníkem!
doplněno 02.04.09 20:44:to jsem to napsal nejasně! Používám dva kotle, jeden se zásobníkem, druhý bez. Můžu porovnávat, tak boiler.
Mám 60l zásobník. Jsme čtyři v rodinném domku a bohatě to stačí. Dá se rgulovat teplota ohřevu vody v zásobníku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.