Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přemýšlím že si dovybavím dílnu o lamelovací frézku, jelikož mě kolíkování už nebaví a dle videí vypadá že je frézka dobrá věc.
Máte někdo zkušenost s frézkou cca do 3000,- nebo tyto levné/neznačkové stojí všechny za ...?
Celkem se mi zamlouvá tato.
Jen se zeptám. Jaký máš vybavení na kolíkování? Protože mám zkušenost, že něco lamelovat je náročnější a větší opruz než to stýblovat.
Ale pokud trváš na lamelování, v ceně do třech tisíc je asi vcelku úplně jedno, co si pořídíš.
Na kolíkování mám jednoduchou šablonu a vrtačku. Takže větší opruz to být snad nemůže.
Mám tenhle přípravek:
Jinak u těch lamel se mi líbí hlavně to že není potřeba žádné složité vyměřování a když se náhodou trošku ujede tak i tak je možné hrany zarovnat. To u kolíků je celkem problém.
Uznávám, že tenhle apštajk je fakt asi na palici. Jednorázový stýblování něčeho by s tím snad jakž takž šlo, ale nic moc.
Když už, tak něco podobnýho. S tím se už dá něco udělat.
Jelikož týblovaný věci dělám jen vcelku vyjímečně, používám samo-domo týblovačku a k tomu pár znamenáčků. To pak jde úplně samo. Platničku si udělám jakou potřebuju, prostě funguje to přesně jak má a přesnost více než dostačující.
Náhodou ten joint genie je vcelku dobrá a univerzální věc, nejvíc mi ale vadí že před každým vrtáním se musí prostě přidělat (svorkou nebo šroubem) k vrtané desce.
S tím Vaším přípravkem je to ale to samé, takže žádné usnadnění se nekoná.
Nemusí se šroubovat vrtačkou a šroubkem, dá se na hranu a utáhne stavěcí šroub. Pravda, na tu včelí plástev je ta lamelovačka v každým případě lepší, o tom není sporu. Ale klasický hrany? Mě osobně připadá týblování jednodušší. Ale asi jako všude a se vším, co člověk, to názor a jiná zkušenost.
Takže když týblování mě připadá jednodušší, neznamená, že někomu nepřijde jednodušší lamelování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.