Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit,je -li to možné.takto si dopisuji se SCVK,jsou to kopie ,které dávám k přečtení,pro pana Kočího.Děkuji za odpovědˇ.Horáková
Pošlete nám svůj dotaz
Jméno Horáková Miluška
E-mail horakova.mila@seznam.cz
Předmět vodovodní přípojka
Váš dotaz Vodovodní přípojka sčvk v Jílovém 15.4.2014,bydlím v Jílovém u Děčína,část Matriněves U Potoka 144,40701 Dobrý den ,mám na vás požadavek ,minulý týden u nás opravovali vodovodní řád k mému baráku, tento řád je ještě původní/ cirka 100 let starý /,kde v této části žiji od roku 1951,v 1987 při povodni Jílovského potoka byl poškozen. Byla realizovaná nový vodovodní řád přes silnici E13 a jílovský potok ,přes oba břehy a napojena na původní řád k baráku č 144 a který je starý cirka 25m,je značně skorodovaná a praská a byl mě zaslán dopis že je potřeba vodovodní řád rekontruhovat a že v případě další havárie mě bude objekt odpojen od vodovodního řádu,/tento řád je na cizím pozemku ,je to pozemek města ,kde vede ještě plyn,kabelovka a telefon/ .Ve svém baráku mám přívod z plastu až cirka 3m od baráku ,kde je ventil na uzavření vody, Proto též nechápu, že mám 2 uzávěry k baráku a z toho je jeden u baráku a druhý společní uzávěr ke mě a dalším 2 barákům .Děkuji za odpovědˇ Horáková tel.604218170,e mail horakova.mila@seznam.cz
15.4.2014 11:23:22
Dobrý den p. Horáková,
při našem telefonickém rozhovoru jsem Vám celou situaci vysvětlit, doporučil možný způsob rekonstrukce Vaší přípojky. Jakmile si zajistíte výkopové povolení na MÚ Jílové a zajistíte si zemní práce v úseku, ve kterém Vám vede vodovodní přípojka, zavolejte a přípojku, na základě podepsané objednávky, vyměníme. Firmy, které by Vám mohli zemní práce zajistit, jsem Vám také doporučil. Vím, že náklady s tímto spojené, jsou pro Vás nečekané, ale vodovodní přípojka je, ze zákona o vodovodech a kanalizacích, Vaším majetkem.
s pozdravem
s pozdravem
Martin Štorek
manažer provozu vodovodů
Od: horakova.mila@seznam.cz
Posláno: 15.4.2014 11:23:24
Komu: info@scvk.cz;horakova.mila@seznam.cz
Předmět: Napište nám
Dobrý den, nevím přesně, jaký je Váš dotaz, tak jen obecně. Vodovodní přípojka je majetkem vlastníka domu a vodovodní řad je majetkem VaK. Alespoň, takto je to u nás. Otázkou je, zda ten vadný úsek potrubí je přípojka nebo řad, resp. kde je hlavní uzávěr vody do přípojky. Zdravím!
doplněno 21.04.14 23:38:paw - přesně takto to bylo dříve, ale již několik let platí nový zákon o vodovodech a ten tu přípojku "hodil" celou na majitele domu - tedy, již od řadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.