Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omítání stěny

Od: ddd odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ohazuji cihlovou zeť... Omítka by měla být hodně cementová? Nebo naopak méně..

Slyšel jsem, že když je omítka tvrdá, tak se rosí stěny, je to pravda?Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

omitka
hodnocení

0x

Na internetu se dá najít poměr cement:písek:vápno (tuším, že to bylo 1:6:2 ale nejsem si tím 100% jistý), já dělám kopaný písek:multibat 6:1 (:1,5-2 díly vody). Omítka by měla být tak, že když otočíte lžíci, tak Vám neodpadne. Nejdřív bych zarovnal omítníky, mezi ně to proházel a až to zaschne, tak doházet další vrstvu a pak najemno zarovnat latí přes omítníky. Samozřejmě hodně vlhčit.

pfpetr*

dle wikipedie je to poměr 3písek 1vápno a 0.5 cement,. hodně záleží jaký seženete písek já si pamatuji poměr mého míchaní 3,2,1. Na poslední stavbě byl ale použit již výše zmíněný multibat a mohu jen vřele doporučit. Omítka skvěle držela a je opravdu pevná. srovnanicen.cz/...

omitka

Já mám písek gratis a 30kg pytel multibatu ve stavebninách 85,-Kč. Prozatím mne vyšla omítka cca na 500,- a to mám již hotovou skoro celou místnost, kterou jsem oklepával na cihlu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. My na severu říkáme omítníkům patle. Míchávával jsem to 1: 3: 9. Cement býval 250, později 325.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma multibat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]