Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pilu na osb desky?

Od: kralikar* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,potřebuji poradit , jakou elektrickou pilu na vyřezávání z osb desek. Zatím vše dělám ručně , ale už mě to nebaví. Poteboval bych něco jako je flexa či jsem koukal na elektrickou pilu ocasku , mafl to je na mě již moc velké a stolní kotoučovka zbytečná. Zkoušel jsem i přímočárku , ale vůbec se jí osb desky nelíbili a nešlo jet přímo po namalované čáře.

Kdyby jste někdo věděl , tak určitě napište , já jsem si totiž koupil před 3-mi měsíci ruční pilku za 800 Kč s doměním , že mi rok vydrží a už je tupá jak prdel , to je v dnešní době kvalita...

Díky za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taky záleží, jakou přesnost požaduješ. Flexa je nesmysl, když je mafl už velkej, tak asi jedině ta přímočarka a věnovat se výběru pilek.

hodnocení

0x

Nejčastěji se asi používá ten mafl, nebo cirkulka. Řezat rovně s přímočarou pilkou není vždy snadné.

justanswer
hodnocení

0x

pilka se dá nabrousit stejně tak jako téměř všechno co řeže

hodnocení

0x

První věcí je co si představujete pod pojmem vyřezávání. Pokud jde o převahu rovných řezů, tak bude nejlepší ruční kotoučová pila (tzv maflík) s kotoučem s SK plátky. Pokud by šlo o vyřezávání složitějších tvarů, je lepší přímočarka, pokud pořídíte lepší strojek než nějakou ,,pouťovou verzi´´ za pětikilo, tedy myšleno strojek s kovovou převodovkou s fungujícím předhozem vačkou, tak pak dokážete i rovný řez bez problémů. Samozřejmě za předpokladu použití adekvátního plátku - ideálně tvrzené větší zuby.

Ruční pila se pochopitelně rychle otupí, protože OSB desky jsou pojeny fenolickými pryskyřicemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]