Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás o radu. Hodláme položit pvc na dlažbu. Má otázka je, zda mezi dlažbu a pvc dát ještě nějakou podložku. Někdo tvrdí jen vystěrkovat spáry do ztracena, že má být lino na tvrdém podkladu, někdo zase že je lepší dát starlon a poté pvc. Odpůrci starlonu zas tvrdí, že tím lino bude měkčí a tím pádem méně odolné proti odření či poničení. A co lepení? Místnost je cca 27 m čtverečních, lino bude ve dvou pruzích. Hodláme ho spojit studeným svárem, zvládne to i laik?
Děkuji moc za rady
zdravím, pokud bych mohl poradit tak zásadně stěrkovat plošně ne jenon spáry tedy za předpokladu že nechcete mít na novém linu okopírovanou dlažbu co bude jako podklad ono PVC není za pár peněz a určitě by ten konečný efekt byl špatný a PVC jednoznačně lepit, aby se nevlnilo. Důležité je také co je to za místnost a s tím souvisí také zátěžová třída doporučil bych vyšší zátež třída 31, 32.
v případě zájmu mohu porait s výběrem...
Jj, to jsem myslela vystěrkovat plošně, jen jsem to špatně napsala. My už lino koupené máme - Jumbo Bamboo, mělo by mít zátěžovou třídu 31. Jinak se jedná o obývák, takže určitě budeme usilovat o co nejlepší výsledný efekt. A lepení i to svařování pvc za studena zvládne průměrně šikovný člověk nebo je lepší to přenechat odborníkům?
v blízké době budu poprvé pokládat lino. každopádně si podlahu podle potřeby opravím, vystěrkuji, event. přebrousím a napenetruji. lino jsem si koupil v šíři takové (4m), abych nemusel nic svařovat (za tepla,studena). původně jsem to chtěl nechat na někom, kdo to fakt ovládá, ale proč to nezkusit sám. alespoň neumřu úplně nezkušenej. Na Youtube je dost videí, jak se podlahy z PVC pokládají od A do Z.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.