Z garáže kavárna

Od: Datum: 20.04.14 10:44 odpovědí: 4 změna: 20.04.14 20:57
Zdravím. Podělil jsem statek jehož součástí je dílna s garáží které nevyužívám a tak jsem se rozhodl z toho vybudovat kavárnu. Můžete mi prosím poradit jaké úřady s jakými dokumenty musím oběhnout? Stavební úřad se stavebním plánem mi přijde málo . A předpokládám že hygienu a požárníky mám nechat na posled až to stojí nebo se pletu? Děkuji za každou radu.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.04.14 11:14

Krajská hyg. stanice většinou schváluje provozní řád provozovny. Je dobré zajít dopředu na hygienu a protipožární, optat se...až budete mít hotovo a nebudete splňovat, budete předělávat

Pokud se jedná o provozovnu podléhající kolaudačnímu řízení, potřebujete kolaudační souhlas (nebo souhlas se změnou užívání stavby) stavebního úřadu

Hostinská činnost je řemeslná živnost, musíte splnit dané vzdělání nebo šestiletou praxi v oboru. Při nesplnění je nutné mít odpovědného zástupce

doplněno 20.04.14 12:19:

@ hejkal dobře radí

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.04.14 11:53
Děkuji za cenou informaci. Praxi i zkušenosti i školu mám jen neznám ty stavební atd. Problematiky. Ještě se zeptám... Na tu hygienu a požární musím jít se stavebními plány že? Takže potřebuji ještě projektanta co udělá projekt a nejlépe projektanta co zná hostinské zařízení?
Datum: 20.04.14 20:57

bezbarierový přístup, bezbarierové WC, stavebně oddělený prostor pro kuřáky nebo celý nekuřácký podnik. Hygiena bude chtít prostor (zázemí, šatna, mytí rukou jen pro personál) a moc ji nezajímá, zda zaměstnanci jsou, či nejsou, větraný sklad na zásoby.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.14 12:04
avatar
Pokud nemáš vyřešeno s hygieniky třeba WC pro M+Ž+personál, odpady, větrání, kuřáky nekuřáky, a další, ani nechoď na st. úřad.
Bylo by vhodné nechat projekt na profesionála s praxí v gastronomii. Ten ví, co a jak. Ušetříš.
doplněno 20.04.14 12:07: Než jsem to na mobilu nasmolil, už jsi mnoho doplnil. Celkem se shodujeme...
doplněno 20.04.14 12:45: Já osobně bych navštívil několik majitelů kaváren, bufetů, restaurací a vyzpovídal je ze zkušeností s úřady při zřizování provozovny. A když máte vzdělání, pár měsíců někde brigádničil, měl otevřené oči a nasával všemi póry postřehy a zkušenosti. K nezaplacení!
Ohodnoceno: 5x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.