Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průtokový ohřívač

Od: vioneta* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, vůbec se v tom nevyznám. Přestěhovali jsme se a v bytě v koupelně máme průtokový ohřívač vody MORA PO 35, už prostě historický kousek :) Zatím funguje, jen mi přijdě, že když se napouští vana, nebo se sprchujeme, tak to prostě smrdí. A samozřejmě je na ni napojena i kuchyň-dřez.

Chtěli bychom tento průtokáč vyměnit, ale nevím za jaký typ, ne nějaký drahý, prostě něco už novějšího, protože opravdu se v tom neorientuji. Se zásobníkem nechceme, prostě jen klasický průtokový.

Děkuji.

doplněno 19.04.14 21:16:

Jo a ještě jak je to s věčným plamínkem, pokud bychom chtěli piezoelektrické.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

0x

Treba sa obrátiť na odborníka, plynoinštalatéra. Nám on priniesol novy , namontoval a nastavil. To musí robiť odborník. Mora PO 35 je už starý a bude opotrebovaný. Terajšie majú aj piezoelektrické zapaľovanie od večného plamienka, lebo prakticky sa plyn zapáli od tohto plamienka, keď sa otvorí vodovodný kohútik. A to treba nastaviť. A keď smrdí, tak je už deravý a netesný.

jmhad*
hodnocení

0x

Takhle starý ohřívač je nebezpečím na otrávení. Já osobně bych šel do odborné prodejny,/menšího kovomatu,ne Baumaxu či jiného marketu/ nechal si poradit,vybral si podle potřeby výkonu a ceny a pak zavolal instalatéra,kterého by mi asi doporučili přímo v oné prodejně.Pokud bych si zavolal přímo plynoinštalatéra,jak doporučuje kolega,pravděpodobně zaplatím za něco,co on uzná za vhodné plus dovoz a další a další. Je to sice pohodlnější,ale vyjde to dráž.

figurek*
hodnocení

0x

To co poptáváte, není otázka pro amatéry. Zavolejte odbornou firmu, vysvětlete co potřebujete, ať vám problém vyřeší profesionál.

*

1/ Jestli vám karma smrdí, pak by pomohlo ji vyčistit a udělat na ní generálku.

2/ Aby šlo jen vyměnit kus za kus, pak by nový ohřívač musel mít přesně stejné připojovací rozměry, jako původní. Obávám se ale, že nové typy stejné připojovací rozměry nemají. Asi budete muset zasáhnout do trubek, protože jestli si dobře pamatuji, pak MORA 35 byl nahrazený typem MORA 370, který měl plynový přívod na opačné straně.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ta PO35 je už neskutečnej veterán a hroznej žrout plynu. Tenkrát nic jiného moc nebylo. Měl jsem v bytě obě, i tu 370ku. Při změně způsobu vytápění jsem obě nahradil kombíkem. Když si ji vy nahradíte, dneska čímkoliv, budete určitě šetřit. Zvažte, kolik výtoků by měla ta nová obsloužit a hlavně utáhnout. Podle toho si můžete některé prohlédnout i na netu. Kdo vám ji bude nakonec montovat, (jen s oprávněním), by vám měl poradit a vysvětlit více. Ve vašem okolí, asi spíš na doporučení. Platit asi až po dodání . Jsme v Čechách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]