Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt nebo dům?

Od: martinxx1 odpovědí: 10 změna:

Ahoj :) mám dilema,pokud vše pujde tak jako dnes tak za cca.3-5let si chci zařídit svoje bydlení a nevím právě do čeho jít jestli do bytu tak za 500 000kč (vlastní prostředky+hypo) a nebo v té ceně koupit dům a opravit,chci do středočeského kraje.Na baráku si něco opravit mi nedělá problém,navíc třeba u staršího baráku bych si třeba betony,omítky,štuky dozdívky... udělal sám :)Dělám ve stavebnictví takže dost věcí zvládám.

Jde mi o to co je vhodnější v té ceně,předpokládám že byt ale zase vlastní barák je lepší i když to stojí víc peněz i práce která mi ale nevadí u bytu se o nic nestarám jenom platim ale zase nemužu dělat co chci a to nemluvím o sousedech :)

Tak jak by jste to řešily ma mém místě vy?Opravili si barák?Nebo se spokojily s bytem?Fakt nevím co vybrat,pár lidí tady na poradně píšou že by už do bytu nešli,já teď taky už 15let bydlím v baráku u rodiču takže nevím jestli by mě to v bytě bavilo :) každý má své pro a proti...:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za 500 000,- dům včetně pozemku neseženete ani na vysočině. I stím bytem za ty pěníze bude problém.

Klidně bych nyní koupil byt a uvidíte jak to zvládente.

Nic Vám pak nebrání byt prodat a pořídit nový dům s pozemkem kolem 2-3mil.

Jinak osobně bych nekupoval starý dům. Jelikož rekonstrukce Vás bude stát více než dům nový a dle moderních požadavků.

hodnocení

0x

ja sel do bytu , ale byt za 400k , rekonstrukce v klidecku , zatepleno , centralni vytapeni ... a barak by byl tak za 1mega a hnusny , strecha hnusna , zateka , musel bych se starat o drivi ci uhli , jezdim na sluzebky , tak chudak manzelka v zime se starat o decka , zatopit , uhli ... a na novy baracek nemam :) tak u me jasna volba

knifethrower*
hodnocení

0x

Správně pravíte; vše má svá pro a proti a ceny tomu odpovídají. V dnešní době už je trh s nemovitostmi natolik rozvinutý, že rozhodně nehrozí nějaký superkauf. Pokud je takový v nabídce, jde o podvod, nebo nějaké skryté mínus (sousedé jihoindického původu, například). Podle mě jde především o věc osobních priorit. Jak říkáte, zvládáte zednickou, proto bych vám doporučil jít do domku. Navíc je zde určitá prognóza, že do budoucna se cenové nůžky mezi domky a byty mnohem více rozevřou - kvůli vzrůstajícím cenám pozemků. Sečteno a podtrženo, ač sám paneláčník, vám radím, jděte do domku.

doplněno 19.04.14 22:47:

Střední Čechy neznamenají jen okolí Prahy à la Jevany. Ve Středočeském kraji lze nalézt zapadlé díry, kam by se člověk neodvážil ani ve dne s obavou, že mu něco přistane na palici, ať už přičiněním zubu času, nebo díky vržení snědou rukou. V takových místech lze pořídit starší nemovitost prakticky za "odvoz". To vše bratru 70 km od Prahy.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Mám trošku obavy o to, zda v takové ceně něco seženete. Ono ještě záleží kde ve středočeském kraji.

Kdybych něco takového řešila - tj. ivestovat a do budoucna (nebudu se za dva roky stěhovat), tak bych se zabývala tím, co chci a zda je to reálné. Uvažujte i plány do budoucna - děti.

hodnocení

0x

Podle mne je nejlepší varianta si postavit vlastní domek, podle svých představ. Pokud jste šikovný a práce se nebojíte, určitě to je nejlepší. V bytě jste omezený prostorem, sousedy, centrálním vytápěním atd. atd., kdybyste koupil starší domek, vyjde Vás rekonstrukce nakonec možná dráž (jak už je výše uvedeno). Kamarádka teď rekonstuuje zděděný domek v podkrkonoší, je malý, a už se cena vyhoupla nad milion. Takže podle mého názoru by bylo, kdybyste si postavil domek sám podle svých možností. Domek se zahradou je pro rodinu s dětmi k nezaplacení.

lidus*
hodnocení

0x

Půl života na baráku, půl života panelák-panelák bych neměnila ani za nic, na patře mám výborné sousedy a v paneláku samé dobré lidi, ale pravda je, že máme chalupu s velkou zahradou kde trávíme celé léto. Dům k bydlení za 500 000 si představit nedovedu, v Brně byt 3+1 cca 2 000 000 + rekonstrukce.

martinxx1
hodnocení

myslel jsem byt 1+1nebo 2+1 max :)

hahanaj*

za 500tis takový byt nepořídíš- jedině 500 tis + hypo ...já bych volila domek - byt ne - tam nemá člověk klid ...

lendak*
hodnocení

0x

volila bych domek ve velikosti bytu se zahradou (y)

figurek*
hodnocení

0x

Musel byste mít velké štěstí, abyste narazil na solidní domek v ceně kolem jednoho milionu.

Takže jestli vám můžu něco poradit, jestli domek v realitních nabídkách nestojí víc než milion, pak se mu raději vyhněte. Jinak jej budete muset zrekonstruovat od základu po střechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]