Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepovolená přístavba k bytu

Od: kepio* odpovědí: 6 změna:

Prosím Vás v družstevním panelovém domu kde je přibližně 40% vlastníku a 60 % družstevníků si jede vlastník vytvořil ve společných prostorách sklepa další sklepní koji na kola a nářadí je tato stavba nějak postižitelná. Žádné povolení vlastníků a ani bytového družstva nemá.

Sám jsem vchodový důvěrník

Děkuji za podměty jak to řešit

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Vyfotit, nahlásit na družstvo.

Jedná se o společné prostory, se kterými by takto nakládat neměl. Ve společných prostorách by měloo být zakázono ukládat osobní předměty (s výjimkou nějakého dočasného umístění např. stavební úpravy bytu - ovšem nutno hlásit). Dále může být problém s požádními únikovými cestamo.

kepio*
hodnocení

Děkuji, také jsem uvažoval o té fotce.

buss
hodnocení

0x

Jste funkcionář a nevíte... upozorněte ho na nevhodné jednání, oznamte vlastníkovi baráku.

doplněno 20.04.14 10:12:

No základní věci byste mohl znát, tady je to jasné. Další věc je, že píšete o vlastních, takže je tam i SVJ? SVJ se zřejmě dělí s družstvem, takže to oznamte oběma. A co výbor, předseda SVJ? Každý má na společném svůj díl, takže toho zneužívá.

kepio*
hodnocení

Člověk nemůže vědět vše .

Souseda jsem již na to upozornil ,ale je příliš arogantní a stále se ohání s tím že nic neporušil.

Na bytové družstvo pochopitelně zajdu a budu to tam řešit , ale chtěl jsem jen radu zda stím již někdo nemá nějaké zkušenosti

zvidavajanca*

Tak zkušenosti ti taky řeknu, ale z druhé strany - tj. důvěrníka a jednoho obyvatele, co si dělal v domě skladiště..

Vyfotit (dělali to i jiní, protože co přestavi skládat na chodbě, tak se stěhovali pod schodiště, do jednotlivých skledů do uliček a člověk všude neprojde). Takže prvně oznámení ze strany důvěrníka, že to mají uklidit. Opakovaně. Což tady nejde. Potom oznámit na družstvo - poslán dopis s upozorněním na neustále se opakující problémy a porušování domovního řádu. Bohužel vystěhovat je nelze, ale někteří by tuhle možnost uvítali.

ramona
hodnocení

0x

Bytový dům byl zkolaudanován,tak je bylo v projektové dokumentaci.V případě,že je záměr ze strany vlastníka/ů o změnu druhu užívání ze sklepa na něco jiné je třeba nutné to ohlásit na stavební úřad ovšem se souhlasem spolumajitelů domu.Upozornění podle stav.zákona - spolumajitelé nic nepovolují,ale jen se vyjadřují,povolení dává příslušný stavební úřad.Změnu užívání je nutné specifikovat,aby nejednalo o nebezpečné o zápalné látky neb výrobu čehokoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]