Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo po zimě nejde

Od: jaraz® odpovědí: 4 změna:

mám na chatě 2 čerpadla- malé cca 900 Kč- už asi 2 roky nepoužívané a velké cca 6000 Kč- 2x ročně na vyčerpání septiku. Když jsem je dneska zapojil tak se ani jedno nerozeběhlo. Může to být zareznutím? Sklep na chatě je vlhký a asi jsem jej nenechal na podzim po posledním použití vyschnou. Do malého se zřejmě dostanu a pokusím se jej rozhýbat,ale do velkého se nedostanu a budu s ním muset asi do servisu. Poradíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Motor se rozebehne nebo vypadne proudova ochrana?

hodnocení

problém je v tom, že velké neudělá vůbec nic - u té malé kalovky jakoby jemně vrčí,ale neroztočí se. Ano zásuvka je v pořádku, do loňska na ní běhalo bez problémů. Zkusím tam dostat nějaký olej,ale asi jej neroztočím,tím, že je to kalovka, a tedy má nožičky,tak s dovnitř až tak dobře nedostanu k otočení.

hodnocení

2x

Předpokládám že jde o ponorné a ty jsou do vody(vlhka) dělané.Do sacího prostoru -k vrtuli by jste se měl dostat zkusit postříkat (WD nebo něco podobného)protočit i mírně poklepat a mělo by povolit Ještě blbá otázka zásuvka je dobrá? *hi*

doplněno 18.04.14 22:14:

nožičky a kryt vrtule by měli jít demontovat bez toho aby se narušila těsnost motoru.Zkuste uvidíte

endyfrog*
hodnocení

2x

Nevíme co je to za čerpadlo ale pokud má čerpadlo plovák může to být tím že plovák bude zaseklý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]