Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh na společenství vlastníků

Od: ronyk odpovědí: 4 změna:

Dne 18.12.2013 jsem se stala vlastníkem bytu v osobním vlastnictví. V celém domě v době vyřizování nákupu bytu až do teď, probíhaly rekonstrukce všeho možného v domě, a vlastníkům bytů bylo nabídnuto, si nechat udělat na vlastní náklady novou terasu. To si tedy původní majitelka našeho bytu objednala, a nám již prodávala byt s hotovou terasou (dokončování prací bylo těsně před tím, než jsem se na katastru stala majitelkou, ikdyž byt nám poskytla už cca měsíc předtím k rekonstrukci). Problém je však ten, že s ní nic nesepsali, a bylo to jen na domluvě ústní. Já jsem byt koupila již s opravenou terasou. Když jsem se slušně ohradila, že se jedná o omyl, že terasa jde mimo nás, řekla mi paní z výboru, že faktura je vystavená až k dubnu, a proto ji musím uhradit já, jakožto současná majitelka bytu. Moc Vám děkuji za rady. Hezký den.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Tak k fakture snad patri objednavka a tu nekdo musel udelat a nekde musi byt zaznamenana (prinejhorsim svedky). Cili fakturu by mel platit ten, kdo si to objednal. A dale zalezi co je v kupni smlouve uvedeno. Jestli tam neni nic o orave terasy, tak to jde za puvodni majitelkou.

doplněno 18.04.14 10:12: Ona smlouva byla uzavrena dle NOZ, ne? Cili I ustni dohoda plati. Ak jejimu dokazani byste potrebovala I svedky. Dalsi varianta dokazani je to, ze objednani opravy terasy vzniklo jeste drive pred tim, nez jste vstoupila s majitelkou do jednani.
ronyk

Moc děkuji. Mám stejný názor, ale všichni v baráku jsou přesvědčeni, že když to nezaplatí ona, musíme my, a objednávku od ní nemají, prostě to bylo o domluvě, které teď určitě litují. My jsme měli také jen ústní dohodu s majitelkou bytu, že terasa je v ceně bytu (v odhadu pro banku a při prohlídce bytu ještě terasa nebyla)...Samozřejmě nic platit nebudu, ale jsme černé ovce společenství, to už se asi nezmění...

buss
hodnocení

0x

Někdo to přece objednával, někdo se v SVJ domluvil na opravě, popř. odhlasoval. Přečtěte si, co máte v Prohlášení vlastníka, co je společné, co vaše. Otázka, kdy byla kup. smlouva sepsána, obsah, co odhad uvádí, a musí být povinně písemná. Jinak vizte starý OZ, ZoVB. Chyba výboru. Jen na okraj, žádný byt v osobním vlastnictví nemáte, tato kategorie vlastnictví u nás neexistuje. Asi vám nezbude než za právníkem.

hodnocení

0x

hm, je to právní spor, myslím, měl by to vidět právník s tím, že nahlédne do dokumentů. Myslím, že zde poskytnuté rady na toto nemohou bez širší znalosti věci dobře poradit.

doplněno 18.04.14 20:38:

myslím, že Vás pův majitelka uvedla v omyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]