Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplo pomocí stropních kazet?

Od: lucie188 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, v září jsem se nastěhovala do nového bytu a celou zimu jsem topila, jak jen to šlo a i tak mi k večeru bývala zima, nejdříve jsem si myslela, že to dělají šetřící důchodci, ale před týdnem jsem se dozvěděla, že nemám téměř žádnou izolaci ve stropě, prý tam je jen trocha škváry. ( bydlím pod střechou) Proto se chci zeptat, jestli tomuto prpblému zabráním nalepením polystyrénových stropních kazet. Jestli má někdo informace a nebo zkušenosti, budu ráda za každou odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Lucie:

Jistě bys našla hodně odpovědí na zatepleni stropu.Pokud je pod střechou prostor pochozí,to znamená betonová podlaha,dá se na ni nalepit polystyren.Ale aspoň 10 cm.Ona i ta škvára má tepelně izolační vlastnosti.Jde ale o to,jestli byt vlastníš,abys neinvestovala do cizího.Pokud je strop dosti vysoký,a dala by se přidat další izolace pod strop,je to záležitost dosti náročná,hlavně na utěsnění izolace proti kondenzované vlhkosti.Pokud by se polystyren v patřičné tloušťce nalepil na strop,nesmí zůstat žádná škvíra pro průnik vlhkého vzduchu pod izolaci.Nakonec se povrch dokončí ¨dekoračními PS kazetami a ozdobnými lištami.

JABRAKA

hodnocení

2x

Určitě to svůj efekt má. Lepší by bylo zaizolovat strop sezhora (pokud to jde). Projděte si diskuze na toto téma tady v rubrikách potadte. Izolace stěn a stropů tam je mnohokrát.

hodnocení

2x

polystyrenové kazety jsou hlavně dekorační. Od nich nemůžete chtít zateplení. Jak píše Jabraka, je třeab alespoň 10 cm izolace. Špatným postupem můžet způsobit nevratné poškození konstrukce stropu!

hodnocení

2x

Dalsi variantou by byla izolacni mineralni vata.
Pokud je prostor nad Vami nevyuzivany, proste bych koupil alespon 16cm silnou vatu v rolich, na pude to rozbalil s durazem na presnost prirazeni jednotlivych pasu vaty k sobe, zadne skviry zadne mezirky.
Je to jednoduche, hotove za jedno odpoledne, pokud byt neni Vas, da se to v pripade stehovani jednoduse smotat a slusne prodat.

hodnocení

0x

Lucka by měla dodat, jaký je to strop, zdali je možno zateplit z půdy. Pak je to nejsnadnější.

lucie188
hodnocení

Všem děkuji za rady, o víkendu se tam půjdu podívat a budu řešit podle vašich rad, nejlepší mi přišla ta vata v rolích i když jsem byt koupila, jen zjistím jak je to i z finančního hlediska, ale s porovnáním cen za teplo se to asi srovnávat nedá. Díky lucka

Lucko, půjde to zateplit z půdy?

lucie188
hodnocení

O víkendu si zajistím klíče a půjdu se tam podívat, ale myslím, že ano.

Lucinko, takže klodně rozbalte napodlahu půdy role izolantu. Nekoukejte na cenu, ale na izolant. Doporučil bych zaméstl, rozbalit ve dvou vrstvách třeba Isover DOMO, nebo jiné izolanty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]