Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v září jsem se nastěhovala do nového bytu a celou zimu jsem topila, jak jen to šlo a i tak mi k večeru bývala zima, nejdříve jsem si myslela, že to dělají šetřící důchodci, ale před týdnem jsem se dozvěděla, že nemám téměř žádnou izolaci ve stropě, prý tam je jen trocha škváry. ( bydlím pod střechou) Proto se chci zeptat, jestli tomuto prpblému zabráním nalepením polystyrénových stropních kazet. Jestli má někdo informace a nebo zkušenosti, budu ráda za každou odpověď.
Lucie:
Jistě bys našla hodně odpovědí na zatepleni stropu.Pokud je pod střechou prostor pochozí,to znamená betonová podlaha,dá se na ni nalepit polystyren.Ale aspoň 10 cm.Ona i ta škvára má tepelně izolační vlastnosti.Jde ale o to,jestli byt vlastníš,abys neinvestovala do cizího.Pokud je strop dosti vysoký,a dala by se přidat další izolace pod strop,je to záležitost dosti náročná,hlavně na utěsnění izolace proti kondenzované vlhkosti.Pokud by se polystyren v patřičné tloušťce nalepil na strop,nesmí zůstat žádná škvíra pro průnik vlhkého vzduchu pod izolaci.Nakonec se povrch dokončí ¨dekoračními PS kazetami a ozdobnými lištami.
JABRAKA
Dalsi variantou by byla izolacni mineralni vata.
Pokud je prostor nad Vami nevyuzivany, proste bych koupil alespon 16cm silnou vatu v rolich, na pude to rozbalil s durazem na presnost prirazeni jednotlivych pasu vaty k sobe, zadne skviry zadne mezirky.
Je to jednoduche, hotove za jedno odpoledne, pokud byt neni Vas, da se to v pripade stehovani jednoduse smotat a slusne prodat.
Všem děkuji za rady, o víkendu se tam půjdu podívat a budu řešit podle vašich rad, nejlepší mi přišla ta vata v rolích i když jsem byt koupila, jen zjistím jak je to i z finančního hlediska, ale s porovnáním cen za teplo se to asi srovnávat nedá. Díky lucka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.