Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pokračovat při stavbě půdního bytu?

Od: jakanas odpovědí: 3 změna:

Nějak jsem se zasekl a nevím jak pokračovat. Tedy spíš čím pokračovat.

Postavili jsme novou nadezdívku na starých stěnách, udělali novou plechovou střechu, pod ní je paropropustná folie.

Čím mám pokračovat dál? Potřebuji vložit trámy do podlahy mezi ty stávající, to ale znamená že musím vytrhat desky a nebude po čem chodit, potřebuji zamontovat okna, ale bojím se že je poškodíme když jimi budeme tahat další materiál (trámy, osb desky...), nebo prvně uzavřít střechu? dát izolaci a podhledy aby mi tam nelítali ptáci a nefoukalo?

Ještě se bude v místě jedné místnosti dělat nový strop a nové schodiště , ale to bych chtěl až jako úplně poslední. protože v té místnosti pod tím zatím bydlíme.

Poradí mi někdo jak dál?

Ještě mě napadlo je lepší udělat podlahu až ke zdi a až na to postavit sádrošové obložení starých stěn? nebo sádroš postavit až na cihlu a podlahu z OSB dát k němu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

anges*
hodnocení

0x

Já bych udělal prvně střechu, izolaci... okna nová až na konec.. ale když se tam bude ještě pracovat tak je zalepte folii na malování aby se na ně neprášilo...
určitě dát podlahu až ke zdi a na to dát sádrošové obožení stěn :) .. /

tu druhou možnost nedělejte je to blbost( muže vám vlhkost nebo voda po stěne zatéct až pod OSB desky podlahy)

asd*
hodnocení

0x

Základ je střecha.

Podlahu až ke zdi a nezapomenout na dilataci. Díry/ okna můžete dočasně zadělat sítí/ folií

U izolace nezapomeňte na parotěs, vyplatí se udělat ho precizně bez kompromisů

jakanas
hodnocení

No střechu mám hotovou. psal jsem o zateplení a uzavření střechy , což nemá moc smysl pokud tam nebudu mít okna.

A o jaké izolaci píšete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]