Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat tričko

Od: elis* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám problém, v životě jsem nepral a teď potřebuji vyprat svoje tričko. Nevím ani z čeho je vyrobené, jelikož je ta cedulka smytá, ale je tam vidět 100% a už ne čeho. Nevím jestli omám dát neruby nebo ne a co všechno se s tim má dělat. Díky, možná jse mto napsal moc zmatečně, tak se omlouvám.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tričko bude asi z bavlny a ta se pere na 40 stupňů. To zvládnete - umyvadlo, teplá (nikoliv horká) voda, prací prášek a tričko ponořit. Chvilku ho tam nechte odmočit a potom ho promnout a "vrtět" s ním pod vodou. Pokud není extra špinavé, tak by to mohlo stačit. Obracet ho na rub ani nemusíte. Zdravím!

doplněno 17.04.14 10:00:

Důležité - neprat raději s jiným prádlem, aby se neobarvilo. A po praní vodu vypustit, napustit novou a čistou a tričko vymáchat. Potom ještě pod tekoucí vodou - nesmí už pěnit. Lehce v ruce vyždímat, pověsit a hned lehce vytáhnout a srovnat - a nechat uschnout.

doplněno 17.04.14 10:05:

Tak to jsem nezkoušel. Ale, proč ne - z větší vzdálenosti. Venku by uschlo rychleji.

elis*
hodnocení

Ještě mě napadlo ho po vyndání z umyvydla vyfénovat, aby rychleji uschlo. Myslíte si, že je to dobrý nápad?

Ben,opět boduje *palec* A proč chceš použít fén,když venku svítí sluníčko?Pověz ho pěkně na vzduch,bude i krásně vonět ;)

elis*
hodnocení

Byl to jen takový nápad. Myslel jsem, že by to mohlo být rychlejší, ale už je na slunci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]